Unes 12.000 persones han perdut la feina a Girona entre 2009 i 2011 a causa dels 750 Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) que s'han presentat.

UGT ha reclamat a Inspecció de Treball que faci un control estricte de les empreses que presenten un ERO per reduir la jornada laboral o suspendre temporalment els contractes perquè en molts casos poden ser fraudulents.

Segons les dades facilitades avui per UGT, el nombre de treballadors afectats per un ERO aquest any baixa perquè les empreses que els presenten ja són de menors dimensions.

El 2009, les persones afectades per un expedient van ser gairebé 9.000, i l'any passat unes 3.500 i, segons aquest sindicat, si continua la mateixa tendència en el que queda d'any, les dades d'afectats i d'expedients no baixaran i se situaran en xifres similars a les de 2010.

La secretària general d'UGT a Girona, Dolors Bassa, ha explicat que ja s'han posat de contacte amb la Inspecció de Treball perquè facin seguiments de determinats casos, en els quals, sobretot a les empreses petites, s'abusa d'aquests expedients i s'hi recorre de forma fraudulenta.