Els acampats a la plaça Catalunya de Girona van celebrar ahir diverses reunions per muntar activitats formatives i espais de diàlegi i de debat dels temes possibles. La decisió més important és, però, la de mantenir-se de forma «permanent» a la plaça i no posar-se com a horitzó fins aquest diumenge vinent. És un acord al qual estan arribant les assembles de moltes poblacions de l'Estat on s'estan fent protestes «de revolució social» que tenen com a objectiu «principal lluitar per a una societat digna, justa i realment democràtica». Per als propers dies s'estan preparant tallers de reparació de bicicletes, classes de pedagogia, malabars...

Durant la jornada grups de joves anaven i venien a la zona de les tendes. No hi havia prevista cap concentració com la que els primers dies va mobilitzar centenars de ciutadans anònims, però quan va caure el sol, la plaça Catalunya va tornar a ser un punt de trobada d'una bona multitud.

Per assemblea general també s'ha aprovat una declaració de principis de l'acampada de Girona, un moviment que qualifiquen com a «social espontani, pacífic i assembleari». El document és només «una primera versió» ja que pot anar-se desenvolupant i esmenant segons s'estipuli en assemblea.

Entre els punts del document que ha obtingut el vistiplau es posa èmfasi en el fet que l'arrel dels problemes és «el capitalisme, un sistema que hem ajudat a perpetuar i que va en contra dels nostres interessos i necessitats, precaritzant les nostres vides».

Un model que segons recalquen «es basa i promou uns valors que no reconeixem com a propis: individualisme, consumisme, competitivitat, segregació. Un sistema econòmic, que ha ocupat i domina l'espai democràtic, subordinant els poders polític i jurídic». En aquest sentit, els acampats assenyalen que no se senten «representats pels polítics professionals, als quals hem delegat el nostre poder. Ells estan al servei del sistema econòmic i financer, i el defensen a través de l'abús de poder, sovint mitjançant una gestió corrupta». Per això, aposten per organitzar-se «horitzontalment i sense jerarquies» i estructurar la societat a través d'uns altres valors: «igualtat, llibertat, cooperació, solidaritat i justícia social».

Per les xarxes socials es feien diferents demandes en funció de les necessitats que tenien els «indignats» en aquell moment o de manera permanent. Hi ha elements bàsics per passar el dia a dia com palanganes, galledes, cubells, ganivets, olles, cassoles, bosses de brossa, matalassos o màrfegues. També sol·liciten taules, cadires, taulells i caballets, pintures per la cara o samarretes per muntar activitats. A més a més demanen cúters, gravadores, boligrafs i llàpissos per fer pancartes per les concentracions o per deixar-les en diferents indrets de la plaça. Altres necessitats eren un armari o caseta per crear un magatzem i plafons de fusta, una escala, corda forta, toldos i plàstics per la pluja, entre d'altres.