No evitarà la presó i encara que l'Audiència de Girona l'absol dels delictes d'agressió sexual, lesions, amenaces i abús sexual pels que venia sent acusat per la seva exparella el condemna a 8 anys i 3 mesos de presó per un delicte de trencament d'una mesura cautelar, obstrucció a la justícia, un delicte contra la integritat moral, un altre de lesions lleus i un darrer de violència domèstica habitual, tots ells també relacionats amb la seva exparella.

En el relat de fets provats la sentència recull com durant el període en que el condemnat i la seva exparella van mantenir una relació -interrompuda per una ordre d'allunyament que va es acabar retirant- el primer va exercir una continuada actitud de control i domini cap a la seva companya utilitzant "tot tipus d'agressions i humiliacions" que van comportar insults i cops.

L'episodi violent que es va posar de manifest de forma més evident va escaure's el quatre de novembre de 2006 quan l'acusat va bufetejar la seva parella i després d'aixecar-la del terra la va amenaçar de tallar-li els cabells amb un ganivet de cuina mentre la seguia colpejant al cap, a l'esquena i a les cames. És en base a aquesta situació que la víctima va interposar una denúncia contra Fuentes Alsina i va aconseguir una ordre d'allunyament de 500 metres.

Tanmateix, el condemnat es va valdre de dos telèfons mòbils amb targeta de prepagament -en aquell moment no calia vincular-les a cap persona i eren anònimes- per proferir amenaces continuades contra la seva exparella aconseguint que aquesta no tan sols retirés la denúncia sinó que reiniciés la convivència amb ell fins que la nit del 24 de març de 2007 la lligués amb cinta de carrosser a la cadira, l'emmordassés i li tallés violentament els cabells per humiliar-la. Acte seguit la va abandonar a Montjuïc, a prop de casa les seves germanes, amb el pijama que portava posat.

En la sentència també s'acusa de fals testimoni una amiga i exparella del condemnat que va declarar en l'acte de vista oral que ni va ajudar Fuentes Alsina a tallar els cabells i humiliar la víctima ni aquest hauria dut a terme aquesta acció.

L'advocat de l'acusació particular, David Velasco, indica que no recorrerà la sentència -tot i no ser condemnatòria per les agressions sexuals- i es mostra satisfet amb la resolució del tribunal que reclama al processat el pagament de 10.440 euros com a indemnització.