El fracàs electoral d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Girona el passat 22 de maig ha abocat la seva direcció a la dimissió. La junta va comunicar ahir la seva decisió després que dimarts al vespre se celebrés una tensa assemblea amb uns 50 de militants, molts dels quals van demanar responsabilitats. Un sector de la militància va considerar un error el canvi de la cap de llista, així com l'estratègia seguida durant la precampanya i la campanya electoral. L'assemblea local haurà d'escollir una nova direcció el 14 de juliol.

L'executiva de la secció local d'ERC a Girona ha dimitit en bloc després dels mals resultats en les eleccions del 22-M, que els han deixat fora de l'Ajuntament. En l'assemblea de dimarts, oberta a la militància i als simpatitzants, els membres de l'executiva van assumir la responsabilitat de la mala situació a la qual ha arribat el partit que s'ha traduït en la desaparició del consistori. Josep Maria Aguirre va confirmar que en el cas que obtinguin el regidor després de presentar recurs "el resultat seria igualment dolent, encara que la situació fos diferent". ?Aguirre va anunciar que no renovarà com a president de la secció local perquè considera que els resultats de les darreres eleccions són "decebedors" i cal deixar pas a noves cares que impulsin la renovació del projecte d'ERC a la ciutat.

Crítiques dels militants

L'assemblea va comptar amb les intervencions del mateix Josep Maria Aguirre, president de l'executiva, Blanca Palmada, candidata en les darreres eleccions municipals, i altres membres de l'executiva local. Finalment un torn obert de paraules va permetre que els aproximadament 50 assistents a l'acte poguessin expressar les seves crítiques i que també plantegessin els reptes als quals s'enfronta una formació fora del consistori. El proper 14 de juliol es convocarà una nova assemblea en la qual caldrà escollir una ?executiva renovada, que serà la que liderarà la secció local.