L'Obra Social La Caixa inaugura avui al matí el primer EspaiCaixa per a gent gran de tot l'Estat espanyol a Girona. El nou espai social és innovador en aspectes de participació i de promoció activa de les persones grans. L'espai estarà dirigit per Manel Rullo, mentre que el president de l'Associació de Gent Gran és Joan Dabau.

L'objectiu del nou equipament de l'Obra Social de l'entitat d'estalvis és situar el col·lectiu de la gent gran com a protagonistes de la societat actual i impulsar aquesta generació. L'EspaiCaixa, situat a la plaça Poeta Marquina, obre portes amb unes instal·lacions modernes i adaptables a tot tipus d'activitats i projectes, amb un auditori amb una capacitat per a més de 200 persones. L'espai té les darreres característiques tecnològiques i aules d'informàtica i el nou espai Gent 3.0, equipat amb les últimes tecnologies i dedicat a promoure activitats de voluntariat.

A l'acte d'inauguració d'avui, hi seran presents destacades personalitat de l'Obra social i de diferents institucions. Hi haurà la directora general d'Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família, Violant Cervera; l'alcaldessa de Girona en funcions, Anna Pagans; la directora general adjunta de la Fundació La Caixa, Elisa Durán; el director executiu ?Territorial de La Caixa a Catalunya, Manuel Romera; i el delegat general de "la Caixa" a Girona, Jordi Nicolau.

Amb la inauguració de l'EspaiCaixa i el recent naixement del nou CaixaForum Girona a l'edifici històric de la Fontana d'Or, l'Obra Social La Caixa materialitza una nova etapa a la demarcació. De fet, inicialment, s'havia pensat a utilitzar el local de la plaça Marquès de Camps com a la seu del CaixaFòrum, tot i que finalment, amb l'absorció a Caixa Girona, aquest equipament s'ha decidit fer a la Fontana d'Or.