Dos concursos de mèrits a l'àrea d'Urbanisme de Girona han acabat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El denunciant, David Bancells, manté que s'han comès diferents irregularitats que l'han perjudicat a l'hora d'aconseguir alguns dels dos càrrecs a què aspirava. El cas arrenca el novembre de l'any 2008 i ja havia passat pels jutjats després de diferents recursos que el govern local sempre ha desestimat.

A finals de l'any 2008 l'equip de govern va convocar diferents concursos de mèrits per assumir diverses places entre les quals hi havia la del cap del Servei d'Edificació, Protecció del Patrimoni i Habitatge i com a cap de servei d'Edificació, Protecció del Patrimoni i Habitatge. A cada un dels dos concursos s'hi van presentar dues persones. En un cas, Rosa Maria Cànovas i David Bancells. En l'altre, Josep de Solà Morales i també David Bancells. Entre les places per cobrir hi havia el cap del sevei Jurídic Administratiu, a la qual aspirava Joana Mendieta.

Amb el procés ja engegat, l'Ajuntament va haver de suspendre cautelarment els concursos perquè dues de les aspirants, Rosa Maria Cànovas i Joana Mendieta, també formaven parts dels tribunals, tal com va recórrer un dels aspirants David Bancells.

Vista aquesta contrarietat que només es podia tirar enrere per via legal, el propi Ajuntament va portar el cas als jutjats al mateix temps que apartava del tribunals valoratius a les aspirants. El jutge finalment va resoldre que el concursos podien tirar endavant ja que les aspirants ja no formaven part de la mesa que havia de triar els ascensos dins l'àrea d'Ubanisme.

Posteriorment, els tribunals valoratius de l'Ajuntament van decidir les places a la Junta de Govern del 3 de febrer de 2011 i van aprovar la designació a proposta de la comissió de valoració de Joana Mendieta com a cap de Servei Jurídic i Administratiu, de Rosa Cànovas com a cap de servei d'Edificació, Protecció del Patrimoni i Habitatge i de Josep de Solà Morales com a cap de servei de Planejament i Gestió Urbanística.

David Bancells va demanar un seguit de documentacions i informes per comprovar per què no havia obtingut cap de les dues places a les quals aspirava. Segons apunta, no se li van facilitar. Després de presentar un recurs a la decisió de la Junta de Govern i que se li de?sestimessin, ha presentat un recurs contenciós-administratiu al TSJC.

El denunciant considera que hi ha un seguit de punts que per alguns dels aspirants s'han aplicat d'una manera però per ell d'una altra només amb la voluntat de perjudicar-lo. Cita, per exemple, que el currículum fet pels responsables de l'àrea per complementar la informació dels aspirants s'ha inflat per alguns aspirants però que a ell se li ha retallat, com ara a l'hora de reconèixer els cursos formatius als quals ha assistit o per valorar la implicació per millorar l'àrea.