500 persones participen aquest dissabte en la jornada commemorativa del servei militar obligatori, conegut com la 'mili', organitzat per la Ponència Cultural de Defensa, que agrupa més de 20 associacions civils sota l'impuls de la Inspecció General de l'Exèrcit (IGE).

La jornada es farà a l'Aquarterament General Álvarez de Castro a Sant Climent Sescebes (Girona), seu del Regiment de Caçadors de muntanya Arapiles 62, quan es compleixen deu anys de la suspensió del servei.

Els actes commemoratius consistiran en una jornada de convivència a l'aquarterament, una exhibició de salt paracaigudista i una exposició de materials de muntanya.

En la jornada, que durarà d'11 a 17 hores, també es projectaran imatges de l'antic servei militar, i hi haurà una formació de Germandats i Associacions en l'esplanada central i un dinar de la caserna al menjador de la base.

La inscripció ha estat oberta fins al 23 de maig en què s'hi han inscrit 500 participants procedents de tot Catalunya, segons ha informat el Ministeri de Defensa.