La portaveu del Grup Municipal del PSC a l'Ajuntament de Girona, Pia Bosch, tem que el govern en minoria de CiU provoqui que es produeixi "una paràlisi en el govern municipal". Per aquest motiu, la portaveu del grup municipal socialista va assegurar que la seva formació no serà obstruccionista i que farà "una oposició proactiva i constructiva per desplegar el màxim de projectes del seu programa i model de ciutat" aprofitant que CiU haurà d'arribar a acords amb la resta de formacions.

Bosch va recordar que l'oposició ha de controlar el govern, i que ells ho faran però va indicar que també serà part de l'impuls de les accions de govern. De moment, des del PSC ja s'ha reclamat a CiU més protagonisme en determinades institucions i organismes. Ahir Pia Bosch va assenyalar que veu imprescindible que el PSC estigui a l'organ directiu del Parc Científic i Tecnològic de la UdG.

Les prioritats del PSC

Entre les prioritats que el PSC vigilarà hi haurà la defensa de la recuperació de l'economia i del mercat de treball, mantenir el model basat en els serveis a les persones, millorar l'administració municipal i garantir que la ciutat estigui equilibrada i ambientalment sostenible. La cap de l'oposició va explicar que el seu grup ja està treballant en una estructura de secretaries temàtiques i territorials. "Ens organitzarem amb una distribució que ens permetin mantenir el contacte directe amb la ciutadania i donar impuls al nostre projecte de ciutat".

De fet, seguirà promovent activitats per debatre sobre temes de ciutat amb reunions i trobades amb veïns i col·lectius i organitzant nous "Diàlegs x Girona"".