Les escoles i instituts de la ciutat de Girona podrien fer festa del 5 al 9 de desembre. Aquesta és almenys la proposta que faran els directors dels centres educatius al Consell Escolar Municipal. La intenció dels equipaments de primària i de secundària és, menys o menys, traslladar la setmana blanca a inicis de desembre.

La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha decidit que el curs vinent no hi hagi la polèmica setmana blanca, implantada pel Govern anterior. A canvi però, ha donat cinc dies de lliure eleccions per als centres per al curs vinent, que començarà el 12 de setembre. L'objectiu dels directors seria destinar tres dies de vacances el 5, 7 i 9 de desembre, segons va informar ahir Ràdio Girona. Com que el 6 i el 8 de desembre ja són festa, es faria tota una setmana de vacances. Seria poc abans d'una altra fase de vacances, les de Nadal.

La sisena hora

Paral·lelament, la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) ha anunciat que lluitarà amb totes les seves forces per evitar que s'elimini la sisena hora. Ensenyament ha signat l'ordre per suprimir la sisena hora, amb la llibertat per a cada un dels centres d'acabar a les quatre o a dos quarts de cinc de la tarda. Una decisió que haurà de votar el consell escolar de cada centre.

La presidenta de la FAPAC, Imma Fuyà, en declaracions a la mateixa emissora va assegurar que seria de "justícia" que és mantingués la sisena hora. "No hi ha dret" va assenyalar en relació amb la supressió.