Les obres al carrer Migdia, Ultònia i plaça Calvet i Rubalcaba de Girona començaran per la part més propera al mercat del Lleó. Els treballs s'han programat en quatre fases i es preveu que s'allarguin almenys fins al maig de l'any vinent. Durant les festes de Nadal i de Reis està previst consensuar amb els comerciants si s'aturen o no les obres, fet que allargaria posteriorment el termini de tot el projecte.

La reforma comportarà durant tota l'execució, talls de trànsit, la col·locació diferent dels contenidors, noves zones blaves en carrers propers, així com canvis en la circulació i en el recorregut de les línies 1 i 11 d'autobús. Els veïns amb garatges afectats, podran entrar i treure els vehicles de les set del vespre a les vuit del matí.

Contenidors soterrats

La reforma del carrer Migdia suposarà l'ampliació de les dues voreres un cop acabin els treballs. L'augment de l'espai per a vianants representarà un 37 per cent més de vorera. La vorera dels números imparells tindrà 4,75 metres i hi haurà els arbres i els contenidors (que com a novetat en el projecte seran soterrats). La vorera dels números parells serà neta però més petita (3 metres). Per poder aquesta ampliació de voreres s'eliminaran tots els aparcaments que hi ha actualment. També es renovarà tots els col·lectors, la il·luminació i els serveis soterrats. El cost és de més de dos milions d'euros.

El primer tram d'obres s'iniciarà el 27 de juny i afectarà tota la zona del carrer Ultònia i la plaça Calvet i Rubalcaba durant tot el juliol. Això suposarà que durant les obres el carrer Pare Claret es converteixi en cul-de-sac i que el carrer Lorenzana canviï de sentit entre el Migdia i el de la Rutlla. Es col·locarà un semàfor davant la casa Coll per creuar cap a la plaça del Mercat, que funcionarà en moments puntuals.

A partir de l'agost s'executaran les tasques fins a l'encreuament del carrer Migdia amb el carrer Maluquer Salvador. Seran els treballs més complexos ja que comprenen un tram molt cèntric i molt llarg. Les afectacions duraran de l'1 d'agost al 15 de desembre.

La tercera fase comprèn el tram del carrer Migdia entre l'encreuament amb Bisbe Lorenzana fins al carrer de la Creu i és la que inicialment es faria en plenes festes de Nadal però podria acabar aturant-se i reprendre's el 10 de gener, ja amb les festes de Reis passades. La darrera fase afectarà de nou un tram entre el carrer de la Salle fins al carrer de la Creu.