Un home va morir dimecres a la matinada quan intentava robar cable de coure en una torre elèctrica a Girona. La víctima, de 44 anys i veí de Girona, va morir gairebé a l'acte, a quarts de dues de la matinada, després de rebre una descàrrega elèctrica quan pelava els cables, ja que el coure és a l'interior del recobert de plàstic.

L'incident es va produir a l'entorn d'una de les dues subestacions que alimenten d'electricitat Girona, a prop del Parc de Bombers, al polígon de Mas Xirgu. L'altra està situada a tocar de Salt. La torre era d'una línia d'alta tensió. Concretament es tractava de la darrera torre d'una línia àeria de 110 kv, que just en aquell punt passava a ser soterrada.

La parella de la víctima, que també era al lloc dels fets, va demanar auxili i un home que passava per la zona va avisar els serveis d'emergències. Mossos d'Esquadra i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que van arribar a l'indret no van poder fer res per salvar-li la vida. Tot apunta que la víctima seria inexperta en el procés ja que molts robatoris d'aquest estil es fan amb un tall net sense cap incidència per al lladre. L'intent de robatori no va causar cap incidència elèctrica a la ciutat de Girona, segons va informar ahir la companyia.

El robatori de coure és una constant en els darrers temps. Es tracta d'un producte que es pot revendre al mercat negre a bon preu i molts lladres aprofiten per extreure'l de qualsevol lloc.

A Girona, a banda de torres elèctriques s'ha extret per exemple de fanals de llum d'un carrer, de punta a punta, al parador del Güell o al Puig d'en Roca, o de caixes de llums, a la zona de les ribes del Ter, a Fontajau.