No hi ha paràlisi, ni n'hi haurà. El més que probable alcalde de Girona a partir de l'1 de juliol, Carles Puigdemont (CiU), té previst convocar el ple de designació de cartipàs abans del 10 de juliol. Encara que no ha assenyalat una data concreta en el calendari, entre el ple de constitució i la distribució d'arees no passarà «ni una setmana», segons va explicar el mateix Puigdemont. Tot i el retard per la presentació del recurs per part d'ERC, el cap de llista de CiU considera que «el calendari de treball no s'aturarà i abans d'acabar el juliol també farem el ple ordinari per aprovar temes que han d'anar al ple».

L'Ajuntament de Girona havia de celebrar ahir un ple per aprovar les actes i que hauria servit de comiat definitiu de l'equip de govern tripartit. Es tracta d'un formalisme, però davant el retard de la data de constitució de la nova corporació es va decidir ajornar-lo fins al 28 de juny.

Tot i això, el candidat de CiU i l'actual equip de govern continuen la seva tasca per concretar el traspàs i ahir es va reunir amb l'alcaldessa de Girona en funcions, Anna Pagans (PSC), per concretar quins són els aspectes més rellevants que s'han de tractar aquests dies. Encara que la reunió havia de ser la de tancament definitiu, en els propers dies seguiran en contacte per lligar els assumptes a tractar que vagin sorgint.

La reunió d'ahir es va allargar unes tres hores i mitja. La trobada va començar de manera informal i després van estar fins les sis de la tarda al despatx d'alcaldia. El mateix Puigdemont va concretar que Pagans li va transferir una llarga llista de temes pendents.

El nou cartipàs, de seguida

El futur alcalde de Girona ja ha concretat que no retardarà la designació dels regidors responsables de cada àrea. Però, per fer això necessita primer ordenar les àrees que depenen de cada regidoria «d'una manera més lògica i responent a criteris tècnics». Precisament, Puigdemont s'ha dedicat aquestes dues darreres setmanes a conèixer a fons el sistema actual dissenyat pel tripartit. L'objectiu era conèixer quines delegacions tenia cada regidoria. El candidat de CiU ha constatat que en gran part la distribució de les funcions es va fer segons les peticions de cada soci de l'actual govern tripartit. Segons Puigdemont, «algunes responsabilitats semblants es van distribuir en àrees diferents i ara hem de fer un cartipàs que respongui als criteris lògics perquè els treballadors de l'Ajuntament puguin guanyar en eficàcia i en claredat».

Puigdemont va explicar que una de les àrees que pretén millorar és la de Cultura

. El candidat de CiU va recordar que hi ha una part de Cultura, com és Música, que depèn encara de la regidroa delegada de Presidència, mentre que la responsabilitat sobre les activitats de promoció de la llengua catalana quedava assignada a Participació Ciutadana. «Hem d'arreglar primer aquest galimaties, per després poder treballar amb tranquil·litat», va assegurar.

En tot l'organigrama municipal, Puigdemont també concreta, per exemple, que una part de Mobilitat s'haurà de vincular a Urbanisme per millorar la coordinació a l'hora de fer obres de manteniment del carrer. La gestió d'aigües i de clavegueram també podria quedar integrada en una única responsabilitat a Medi Ambient.

L'informe de traspàs

Per altra part, el mateix candidat va fer saber que la comsisió de traspàs que havia enviat CiU, formada per dos regidors entrants i dos de sortints, també ha elaborat el seu informe sobre quins són els temes pendents de cada àrea. Puigdemont disposa ja des d'abans-d'ahir de l'expedient, el qual l'ajudarà a definir la tasca dels regidors en els primers mesos.