L'Ajuntament de Girona ha adjudicat per 1.284.346 euros les obres per a la instal·lació de cinc tancs de tempesta prefabricats a l'entorn de la riera Bullidors, al seu pas per Germans Sàbat i Taialà. El preu final que pagarà el consistori a l'empresa guanyadora del concurs, Àrids Vilanna SL, és força inferior al preu de sortida fixat inicialment i que era d'1.872.221 euros. Els tancs serviran per recollir les aigües domèstiques que es barregen amb les pluvials

L'adjudicatària, doncs, ha abaixat prop de 600.000 euros el cost d'execució dels treballs respecte al preu de sortida. L'obra està finançada en un vuitanta per cent pel Programa Operatiu dels fons de Cohesió Feder 2007- 2013. Els treballs haurien de començar les properes setmanes. El termini màxim d'execució de les obres és de nou mesos a partir de la signatura de l'acta de comprovació del replanteig.

El sistema que s'aplicarà per posar en funcionament aquests cinc tancs serà automàtic. Cada dipòsit tindrà una comporta a la part inferior. Quan plogui s'obriran les comportes perquè els residus acabin a la part baixa del tanc. Això s'haurà de fer amb l'arribada de les primeres pluges, per arrossegar els residus que quan no plou hauran anat quedant a l'interior del col·lector. Posteriorment, les comportes es tancaran i només es reobriran quan deixi de ploure per netejar tot el que s'hagi acumulat i derivar-lo a la depuradora. Els dipòsits tenen una capacitat diferent, d'entre 300 i 480 metres cúbics.

Actualment, el col·lector assumeix tant les aigües residuals com les de la pluja. Si plou molt, la canonada no dóna l'abast i acaba sobresortint i abocant-se al medi per diferents sobreeixidors. Aquestes estructures es van fer en el passat perquè si no es trobava cap sortida, l'aigua retornava d'on havia sortit, cosa que perjudicava les cases i els lavabos.