Els «indignats» de Girona han decidit abandonar la plaça Catalunya aquest diumenge. La decisió i la data coincideix amb la de molts altres punts de l'Estat espanyol on s'està aprovant deixar els punts de trobada també el 19 de juny. Precisament per aquell dia s'han comvocat manifestacions massives per deixar clar a la Unió Europea i als governs la seva disconformitat en el que s'ha anomenat «El pacte de l'euro».

Els acampats gironins van prendre la decisió en una assemblea celebrada dissabte al vespre. Allà es va acordar però que la nit abans es convoqui una gran acampada a la plaça Catalunya. Serà l'última nit i volen acomiadar-se demostrant la seva força. Tot i que es desmantelli el campament, el moviment ha volgut posar l'accent en el fet que no significarà un punt i final.

En un comunicat, els «indignats gironins» indiquen que fruit de l'acampada d'un mes a la plaça Catalunya, «s'ha creat una xarxa de persones que treballen creant propostes, accions i un canal d'informació a la ciutadania» i que fruit d'això ja saben què és el que no volen, però admeten que «encara queda molta feina per fer», indiquen que necessiten «temps per reflexionar sobre què està passant, per posar-ho en comú, definir i concretar cap a on volem anar». De moment, han previst obrir els debats a altres barris on associacions, entitats populars i centres cívics han vist amb bons ulls la presència del moviment. També preveuen deixar un punt informatiu del moviment.

A Girona, els indignats van començar a acampar a la plaça Catalunya precisament el 19 de maig. Havien convocat una concentració a la plaça del Vi després que altres ciutats com Madrid o Barcelona s'haguessin alçat a partir del 15 de maig. A Girona la primera nit van plantar-se tres tendes, a poc a poc, el nombre va anar en augment i actualment se'n poden veure prop de trenta. Aquest creixement, però, no ha anat seguit per la mateixa resposta a l'hora de les concentracions, que sí que han estat massives el primer dia i l'endemà de la càrrega dels Mossos d'Esquadra a Barcelona.