Les obres al carrer Migdia de Girona comportaran l'eliminació dels aparcaments de zona blava a tot el carrer Migdia i de l'entorn del Mercat. Per pal·liar-ho, el consistori ha dissenyat una compensació per aquesta pèrdua que suposarà generar un nou espai d'aparcaments de zona blava a l'entorn de la cruïlla entre el carrer Juli Garreta i La Salle.

Els treballs han de començar el 27 de juny, però el dia abans, ja es repintaran totes aquestes places d'estacionament, així com altres canvis en la circulació de vehicles dels a la zona d'obres del carrer Migdia que fins al mes de maig del 2012 anirà quedant tallat al trànsit per fases.

Inicialment les tasques afectaran l'entorn del mercat, on se suprimiran les places del lateral de la plaça Calvet i Rubalcaba i també les de sota del porxo. Posteriorment, en fases més avançades suposarà també se suprimiran les places existents en una de les voreres del carrer Migdia.

Per tal de compensar l'absència d'aquestes places, es crearà una nova zona d'aparcament de pagament en superfície a la cruïlla entre els carrers Juli Garreta i Sant Joan Baptista la Salle. Amb aquesta mesura pràcticament tot els carrer La Salle serà de zona blava. També es pintaran places de pagament al tram de Juli Garreta entre Lorenzana i la Salle. Així, el carrer Juli Garreta serà pràcticament també tot de zona blava. Finalment, la mesura inclourà tota la zona de la placeta Joana de Jugan.

Les obres també comportaran la desaparició de moltes places d'aparcament per a motos, ja que el carrer Pare Claret quedarà tallat al trànsit en la cruïlla amb el carrer Ultònia. Per això s'habilitarà el tram final, perquè hi puguin aparcar els vehicles de dues rodes.

També s'hauran de recol·locar els contenidors i algunes zones de càrrega i descàrrega. En part aniran a un dels dos carrils de l'avinguda Jaume I en direcció al mercat. S'ocuparà el vial de la dreta, que ara en accedir a la plaça Sibil·la de Fortià, s'acaba difuminant amb el del seu costat.