El pati de la que serà la nova escola de Girona està ple de males herbes i ofereix una imatge poc agradable per als pares que hagin de dur els seus fills el curs vinent en aquest nou equipament educatiu. La nova escola, que començarà amb dues aules de P-3, estarà situada davant del pavelló de Fontajau i utilitzarà els mateixos barracons que en el passat van fer servir provisionalment els estudiants del CEIP Domeny.

A banda de les males herbes que s'eleven i s'escampen per tot el pati de terra, també s'hi poden veure alguns objectes abandonats. Per exemple hi ha rajoles trencades i els bancs per descansar estan totalment despintats. A més a més, la tanca perimetral que serveix de protecció al pati i tota l'escola en global també està trencada. Un arbre que va partir-se per la meitat va caura sobre la tanca i va deixar-la malmesa.

Calendari pactat

Segons ha explicat la regidora d'Educació en funcions de l'Ajuntament de Girona, Núria Terés, l'escola estarà perfectament a punt quan comenci el curs. Terés ha explicat que hi ha previst un calendari per tal d'arranjar tot l'espai. Es tracta d'un seguit d'accions pactades amb els Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament.

De fet, el Departament ha de treure un dels barracons per traslladar-lo a un altre indret ja que per a l'escola no serà necessari. Per fer-ho requirirà la presència de maquinària pesant que haurà de passar pel pati. No serà fins després de l'actuació d'aquesta grua quan es procedirà a netejar el pati i a deixar-ho tot a punt per a l'inici del curs 2011-2012.

L'indret està en desús des de meitat de l'any passat quan els nens, que fins aleshores anaven als barracons de Domeny, van deixar aquests mòduls prefabricats per estrenar el nou edifici per al curs 2010-2011 al setembre. El nou equipament està situat a poca distància dels barracons.

Vist que l'espai estava en desús, inicialment s'havia pensat a traslladar-hi la seu dels Serveis Educatius del Gironès, formada per equips multiprofessionals que donen suport i assessorament als centres educatius. Aquests serveis, que durant molts anys han estat al carrer Andreu Tuyet i Santamaria en un annex de l'antiga escola Pericot, havien de canviar d'emplaçament perquè l'immoble principal s'ha d'enderrocar perquè té aluminosi. Finalment però s'ha dedicit aprofitar l'antic edifici dels Serveis Territorials de Salut, al barri de les Pedreres per situar-hi els Serveis Educatius.

Vist doncs, que els barracons de Domeny tornaven a quedar sense cap ús, l'Ajuntament de Girona i el Departament d'Ensenyament van arribar a un acord per tornar a utilitzar els barracons per crear un nou centre, que s'ha batejat inicialment com a "Escola Nova". Amb el nou centre, s'intenta evitar haver de generar grups extres en alguns cursos de diferents escoles, que en l'àmbit educatiu es coneixen com a bonys.