L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé (CiU) va signar un decret el passat dimarts per encarregar un estudi econòmic financer de la situació real de l'Ajuntament. L'auditoria ha de recollir les dades econòmiques dels últims 4 anys i pretén conèixer exactament els deutes pendents. Torramadé va encomanar la tasca a l'organisme públic Xaloc, que depèn de la Diputació i espera que el resultat estigui a punt abans del setembre.

Torramadé va recordar durant tot el mandat passat que els ingressos previstos en els pressupostos i els que es liquidaven no tenien res a veure. Davant aquesta situació, durant la campanya ja va assegurar que encarregaria una auditoria econòmica.

Torramadé va explicar que «es tracta d'una feina que voldrà temps perquè volem tenir una base per saber on som, per conèixer a fons la situació i poder seguir treballant». «No dubtem de res, sinó que volem treballar de manera correcta i fent les passes que toquen», va remarcar.

Tanmateix va admetre que «només hem pogut rebre informació a primera vista, però les dades són preocupants, la situació no és bona i podria ser pitjor del que esperàvem».

Segona acció: la comissaria

Per altra part, l'alcalde de Salt es va reunir ahir amb el delegat territorial d'Interior, Albert Ballesta, per poder tirar endavant la construcció de la comissaria de districte, que es faria al mateix indret que la comissaria de la policia local que es troba en procés de construcció. Durant la campanya electoral, Torramadé va proposar que al final del mandat s'hauran d'haver doblat el nombre de Mossos destinats a Salt i arribar a la cinquantena. Torramadé ve remarcar que l'objectiu és millorar la seguretat a Salt des de la racionalitat.

Segons l'alcalde de Salt, la reunió d'ahir també va comptar amb la presència de responsables tècnics, tan legals com de la secció encarregada d'obres. Al llarg de la trobada, l'Ajuntament de Salt va posar sobre la taula els terminis amb què volen que la comissaria estigui acabada. Això suposarà que les obres de construcció de la comissaria de la policia local es vegin afectades. «No s'aturaran, però ara hem d'analitzar què s'ha de fer per condicionar l'edifici per adaptar-lo a una comissaria conjunta amb uns serveis conjunts», va concretar Torramadé.

L'alcalde de Salt va recordar que l'acord entre l'Ajuntament i la conselleria és total, ja que la comissaria de districte permetrà «oferir el millor servei a la ciutadania, que és el que necessita Salt».