El sindicat UGT ha desconvocat la matinada d'aquest dissabte la vaga indefinida de personal de terra de Ryanair iniciada aquest dimecres a l'aeroport de Girona, després d'arribar a un acord amb l'empresa Lesma Handling, ha explicat a Europa Press el responsable de la Federació de Transports del sindicat a Catalunya, Joan Montada.

La companyia i el comitè d'empresa mantenien un pols per les jornades laborals dels treballadors, si bé la companyia ha vist, finalment, amb bons ulls la proposta de "flexibilitat" de les jornades dels empleats que podran treballar un màxim de 48 hores l'any, 12 dies l'any i un màxim de 4 hores, per cobrir les puntes de viatgers a l'aeroport gironí.

Segons ha explicat el líder sindical, la companyia ha acceptat no reduir la jornada laboral ni treure dies de festa al personal.

Montada ha valorat molt positivament l'acord, després del fracàs de diverses trobades i la reunió de mediació celebrada a la seu del Tribunal Laboral de Girona, que va donar pas a l'inici de la vaga indefinida.

El comitè d'empresa rebutjava reduccions de jornada "arbitràries" sobre una part de la plantilla, ja que al·leguen que onze persones ja han abandonat l'empresa i Lesma exigia tres baixes per no fer retallades.

UGT acusava la direcció de voler rebaixar els dies de descans -dels 155 als 115 dies- i suprimir les hores extraordinàries peremptòries a través de la creació d'una borsa d'hores.

uopss