Els pastissers de les comarques gironines calculen que la crisi farà que les vendes es redueixin un 15% respecte l'any passat. El president del Gremi de Pastissers, Josep Costa, reconeix que estan "preocupats" i que ja donen per fet que no serà un any bo. Per això, recomanen a les pastisseries associades que facin un 10% menys de coques respecte les 135.000 que es van fer l'any passat. "No sabem què passarà; no hi ha diners i la gent se'ls gasta amb altres coses", afirma Costa. Per donar a conèixer el producte, des del gremi s'ha acordat fer cartells i publicitat a les mateixes pastisseries per animar al client a comprar. Des de fa uns anys, els preus es mantenen entre els 16 i 25 euros el quilo.

Els pastissers de la demarcació de Girona no es mostren massa optimistes amb la venda de coques de Sant Joan d'aquest any i preveuen que les vendes caiguin un 15% respecte l'any passat per la crisi econòmica. El president del Gremi de Pastissers, Josep Costa, reconeix que el sector està "espantat". "És evident que amb la crisi la gent no es gasta diners i s'estalvia tot el que pot", afirma, alhora que es mostra convençut que la campanya d'aquest any no serà bona. Tot i això, prefereixen que "sobrin 5 coques que no pas que en faltin 5" i per això han recomanat a les 156 pastisseries associades que elaborin un 10% menys respecte la xifra de l'any passat, que van arribar a unes 135.000 coques. Pel que fa els preus, assegura que són els mateixos des de fa uns anys i oscil·len entre els 16 euros i els 25 euros el quilo aproximadament.

Per altra banda, han acordat fer cartells i publicitat a les pastisseries per animar al client a seguir la tradició d'aquesta diada. L'oferta està dominada per la coca de brioix amb fruites i pinyons, que representa un 70% del total. El 30% restant es reparteix entre coques de brioix o pasta de full amb crema, nata o trufa, i fins i tot algunes de salades, com ara llardons. La de xocolata, afirma Costa, s'està posant "molt de moda" però la de fruites i pinyons continua essent la preferida per als gironins.

Des del gremi s'aconsella comprar la coca a la pastisseria, que és qui l'elabora la nit anterior i per tant la que està "acabada de fer". Segons Costa, el consumidor s'ha de fixar en la textura per comprovar que està feta de fa poc i recomana guardar-la a la nevera en el cas de les coques que tenen crema, nata o xocolata, ja que les altes temperatures les poden fer malbé, mentre que la coca de brioix amb fruites només necessita està tapada per un plàstic per conservar-se bé. Els més atrevits poden provar d'acompanyar la coca dolça amb llonganissa o formatge, una combinació molt gustosa segons el president del gremi.