La segona edició del Fòrum Impulsa, que organitza la Fundació Príncep de Girona, busca apropar-se encara més als joves i fer-se més participativa. L'Auditori de Girona es convertirà avui en una àgora de debat on uns 400 joves inquiets procedents de totes les comunitats autònomes conversaran i faran contactes amb professionals amb experiència capaços d'assessorar-los i orientar-los en els seus projectes, ha explicat la directora de la Fundació, Mònica Margarit.

L'objectiu d'aquests contactes és que les dues parts obtinguin beneficis: oportunitats per als joves que inicien el seu camí professional i idees per a les organitzacions ja madures.

Els joves participants, d'entre 16 i 35 anys, han passat un procés de selecció a través de la pàgina web del fòrum, en què es posava a prova la seva creativitat amb preguntes del tipus: «Què faries si tinguessis tots els diners del món?» o «Quina decisió prendries si fossis president del Govern?».

Aquest any el fòrum s'estructurarà a partir de les quatre variables indispensables per al procés de canvi, transformació i millora de la societat: la il·lusió, l'educació, ser emprenedor i la transformació. A cadascun d'aquests blocs hi haurà una sèrie de ponents que parlaran sobre la seva experiència a cadascun d'aquests camps.

El Fòrum Impulsa és l'aparador anual -aquesta en serà la seva segona edició- de la Fundació Príncep de Girona, nascuda el 2009 per donar suport a la formació dels joves, promoure el seu talent i ajudar els col·lectius més vulnerables i menys pròspers, que té en l'hereu de la corona el president d'honor.

Els ponents

Hi seran, entre d'altres, l'atleta, escriptor i productor de televisió, Magnus Örn Scheving, creador de la sèrie televisiva Lazy Town, en què també interpreta el personatge principal, Sportacus, i que pretén inculcar els valors d'una vida sana entre els més joves. O Carl J.Schramm, a qui la prestigiosa revista britànica The Economist considera «l'evangelitzador dels emprenedors» és el president de The Kauffman Foundation, institució privada de referència internacional dedicada a la innovació emprenedora i el creixement econòmic. També hi serà present la màxima responsable de la xarxa d'ONG Teach for All, Wendy Kopp i l'exdirector de l'Oficina Nord-americana de Patents i president de FIRST, Jon Dudas.

Entre els 24 ponents, també destaca el nen alemany Felix Finkbeiner, que amb nou anys va fundar The Plant-for-the-Planet Children Initiative, una organització internacional impulsada bàsicament per nens que s'ha fixat com a objectiu plantar un milió d'arbres en cada país del món.

El fòrum es tancarà amb el lliurament dels premis Impulsa i amb el discurs de clausura del Príncep qui, com en l'edició de l'any anterior, participarà al costat de la princesa a diferents activitats del fòrum al llarg de tota la jornada.

El príncep Felip, president d'honor de la Fundació Príncep de Girona, prendrà la paraula a l'inici de la jornada de debats, durant la qual els també Prínceps d´Astúries assistiran a diverses ponències, visitaran els tallers infantils del Fòrum i mantindran trobades tant amb els ponents com amb els guardonats amb els cinc Premis Impulsa 2011.

Aquest any els premis Impulsa han anat a parar a quatre joves emprenedors -un ginecòleg, un investigador del càncer, un jove escriptor i un comunicador- i una fundació, que han demostrat la seva excel·lència en els àmbits social, cientificoacadèmic, cultural i esportiu, empresarial i d'entitats.

Es tracta del doctor Pere Barri, l'investigador Romain Quidant, l'escriptor Borja Bagunyà i l'empresari Marc Bonavia, a més de la Fundació Balia de Madrid.