La sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) ha confirmat que la CUP podrà mantenir el seu tercer regidor a la ciutat de Girona, mentre que ERC es queda definitivament sense representació municipal. L'alt tribunal català ha desestimat els recursos presentats tant per ERC com la CUP, de manera que el vot amb l'estampeta d'Escrivà de Balaguer continua considerant-se nul ja que, a més, el tribunal assenyala que apareix una ratlla sobre el nom de la candidata Maria Mercè Roca. ERC creu que la sentència els crea "indefensió", ja que aquesta ratlla anteriorment no existia, i per això ha decidit portar el cas fins el Tribunal Constitucional. Això no impedirà, però, que el nou Ajuntament es pugui constituir l'1 de juliol, tal com està previst. La CUP, mentrestant, recorda que aquesta ja és la quarta vegada que la justícia els dóna la raó en aquest cas i lamenta l'endarreriment que ha patit la constitució del consistori a causa de la decisió d'ERC.

La resolució del TSJC, per una banda, desestima el recurs en relació als 54 vots nuls que els republicans volien que fossin considerats com a vots en blanc vàlids, fet que els hauria donat el regidor si paral·lelament haguessin atorgat als republicans dos vots més que la Junta Electoral va declarar nuls. D'altra banda, el TSJC continua mantenint que el sobre on va aparèixer una butlleta d'ERC acompanyada d'una estampeta del fundador de l'Opus Dei, José María Escrivà de Balaguer, és nul. En aquest sentit, considera que "no es tracta d'un error de l'elector, sinó davant d'un acte totalment voluntari que el votant", de manera que no es tracta del mateix cas que si s'hi hagués introduït una propaganda electoral del mateix partit. A més, el tribunal introdueix un element completament nou: sobre el nom de la candidata Maria Mercè Roca apareix una ratlla, de manera que amb això sol el vot ja es pot declarar nul.

La candidata d'ERC a Girona, Blanca Palmada, assegura mostrar-se "perplexa" davant la sentència, i considera que els genera "indefensió", ja que en totes les ocasions que s'havia fet fins ara el recompte de vots -a la mesa, a la junta electoral de zona i a la junta electoral central- no s'havia detectat aquesta ratlla. Per tant, no entén com és que ha aparegut ara aquest element nou. "Ningú va advertir mai que la papereta estigués modificada, i ara en canvi apareix aquesta ratlla", indica. Per això, tenen previst elevar el cas al Tribunal Constitucional.

Des de la CUP, en canvi, celebren la decisió del tribunal, i recorden que ja és la quarta vegada que se'ls dóna la raó. "S'ha confirmat el que la ciutadania va decidir el 22 de març; tenim moltes ganes de treballar perquè l'Ajuntament porta massa temps paral·litzat, cosa que lamentem", assenyala el cap de llista de la CUP, Jordi Navarro. "Hi ha temes de ciutat com les obres del TAV, el malestar als barris o el Trueta que s'han d'abordar de forma immediata", afegeix.

Per la seva banda, Carles Bonaventura, membre de Reagrupament i tercer regidor electe de la CUP, assenyala que es confirma la voluntat dels veïns, i fa una crida a la "sensatesa" perquè ERC no acabi anant al Constitucional. "Això seria allargar una agonia que és innecessària", indica.