Pràcticament tot està ja a punt per començar les obres de reforma del carrer midgia, Ultònia i un tros de la plaça Calvet i Rubalcaba. Durant el dia d'avui està previst que s'acabin d'enllestir les desviacions de trànsit repintant els senyals a l'asfalt i col·locant cartells en carrers propers advertint de l'inici de les obres i de les afectacions en la circulació. També s'han de recol·locar contenidors i es deixarà tot a punt perquè demà pugui entrar en funcionament la nova zona blava a l'entorn de la cruïlla entre els carrers La Salle i Juli Garreta.

Els treballs s'han de dividir en quatre fases. La primera, que comença dilluns, afecta la plaça del Mercat del Lleó i el carrer Ultònia. Durarà fins al 31 de juliol. Les obres en aquest punt han de servir per crear un giratori més gran i millorar el paviment de la plaça. També es posarà una illeta per obligar a girar a la dreta els vehicles que circulen pel carrer Pare Claret i que ara poden entrar en línia recta a la rotonda. I es col·locarà un semàfor davant la casa Coll per creuar cap a la plaça del Mercat, que funcionarà en moments puntuals.

A més a més, a tot el tram que s'haurà de reurbanitzar tant en aquesta primera fase com en tot el carrer Migdia s'han d'ampliar les voreres i també es canviaran tots els servir soterrats i el col·lector d'aigua.

En total, els treballs s'allargaran fins al maig de l'any 2012. Un cop acabi la primera fase entorn al mercat, es preveu executar les obres del carrer Migdia en el tram entre Lorenzana i Maluquer Salvador. Serà des d'inicis d'agost fins a meitat del mes de desembre. Serà un moment complicat ja que afectarà una trama molt àmplia. A conrinuació s'anirà treballant també en aquest tram i fins al carrer de la Creu. Durant les festes de Nadal i Reis podrien aturar-se les obres.

La vorera dels números imparells acabarà tenint 4,75 metres i hi haurà els arbres i els contenidors (que com a novetat en el projecte seran soterrats). La vorera dels números parells no tindrà obstacles però serà més petita ( farà tres metres).