L'home que va apunyalar la seva dona a Salt (Gironès) el 31 de maig de l'any passat havia planificat el crim. Això és el que ha assegurat la filla del matrimoni, de 16 anys, que avui ha declarat a l'Audiència de Girona. La jove ha explicat que el vespre abans del crim l'acusat va demanar-li que cuidés dels seus germans petits perquè ella tenia "tota la vida per davant". A més, la filla ha afegit que Hassan el Aboussi, després de saber que la víctima se'n volia separar definitivament, va dir-li: "Si no hi ha esperança, l'eliminaré de la faç de la terra". Tot i que ella mai ho va veure, la noia ha assegurat que la mare li explicava que El Aboussi l'amenaçava constantment i li deia que la mataria.

Hassan el Aboussi i la víctima tenien quatre fills, un dels quals s'està al Marroc. L'acusat va emigrar a Salt el 2003, i cinc anys després, la mare i els tres fills restants (dues adolescents i un nen) van anar a viure amb ell. El 31 de maig del 2010, el Aboussi va apunyalar la seva dona en ple carrer i, mentre la víctima agonitzava, es va anar a lliurar a la Policia Local.

Aquest matí, durant el judici, la filla gran -que té 21 anys- ha desmuntat pràcticament tota la versió que ahir va donar l'acusat. La jove ha assegurat que el seu pare sempre es va "portar bé" amb ella i els seus germans, però que hi havia "molta diferència" amb la manera com tractava la mare.

Segons ha explicat, Hassan el Aboussi era molt controlador i es malfiava de la dona. Quan la víctima es va apuntar a classes de català, per exemple, l'acusat la seguia pel carrer i la "vigilava". A més, tampoc li agradava que la mare anés a comprar sense portar la roba característica del Marroc, i que sortís al carrer amb "pantalons ajustats i jersei curt".

Tot i que ella mai ho va veure, la filla ha assegurat que la mare li explicava que El Aboussi l'amenaçava constantment, la tenia atemorida i que, en una ocasió, "li havia posat un ganivet al coll". La jove també ha dit que havia acompanyat la seva mare a interposar una denúncia contra Hassan el Aboussi per maltractaments, però que un cop eren a la comissaria dels Mossos d'Esquadra la víctima en va desistir.

No aguantava més

La filla ha declarat que aquesta situació va acabar d'agreujar-se quan la mare va marxar un temps a Bèlgica i, mentre era fora, va decidir separar-se de l'acusat. "Em va dir que no aguantava més, i que tenia por perquè l'amenaçava", ha explicat la jove.

A aquesta situació, la filla ha explicat que també s'hi va sumar el fet que el pare havia trobat el tiquet d'un locutori amb un número del Marroc a l'abric de la seva mare. En relació a si el número era d'un suposat amant, la jove ha declarat que ella no sap res d'aquest afer.

Quan la mare va tornar de Bèlgica i va marxar de casa, la filla ha dit que -segons el que li explicava la víctima- l'acusat la solia seguir cada matí i "l'amenaçava dient-li que la mataria". La filla ha explicat que, tot i que no creia que el seu pare fos capaç de complir l'amenaça, moltes vegades havia hagut de consolar la mare perquè la veia "espantada".

La filla també ha declarat que, dos o tres dies abans del crim, Hassan el Aboussi li va dir unes paraules que se li van quedar marcades a la memòria. Després de saber que la dona havia decidit separar-se de manera definitiva, l'acusat va deixar anar: "Si no hi ha esperança, l'eliminaré de la faç de la terra".

Cuida els teus germans

De la declaració de la filla, se'n desprèn que el processat havia planificat el crim. I és que, la nit abans de l'apunyalament, Hassan el Aboussi va donar un missatge a la seva filla mentre els dos miraven la televisió al menjador. Segons ha explicat la jove, el processat va dir-li que, en endavant, tingués cura dels seus germans perquè "tenia tota la vida per davant", i que no es preocupés ni per a ell ni per a la seva mare, perquè els dos ja havien viscut el que els pertocava.

La filla, que exerceix l'acusació particular contra el seu pare, també ha admès que està "enfadada" amb ell, i que sent "ràbia" pel que va fer. A preguntes de la seva advocada, la jove ha dit que la víctima animava els fills a estudiar, a ser lliures i a defensar les seves conviccions. "La meva mare ens va ensenyar moltes coses", ha dit, amb llàgrimes als ulls.

Les acusacions demanen que es condemni l'acusat a penes d'entre 20 i 23 anys pels delictes d'assassinat, violència psíquica i física i amenaces. En matèria de responsabilitat civil, Hassan el Aboussi s'enfronta a pagar una indemnització de fins a 535.000 euros als seus fills. La defensa, per la seva banda, demana una pena de cinc anys de presó.