L'acusat d'apunyalar a Salt la seva exdona el 31 de maig de 2010, El Hassan el Aboussi, va tractar de convènçer ahir el tribunal popular que estava completament ofuscat quan van ocórrer els fets. La defensa que el representa, Samuel García-Quintas i Antonia Ruiz, tractaran de provar l'obcecació del seu client per a qui el fiscal ha sol·licitat 23 anys de presó per un delicte d'assassinat, violència física i psíquica i amenaces.

El processat -que abans de respondre les preguntes de les parts va mostrar el seu penediment- va ser clar en l'exposició sobre què l'hauria dut a cometre el crim. Explicant d'avançat que sempre havia considerat la seva dona un "àngel", va manifestar que pocs mesos després d'aconseguir la reagrupació familiar ella va mostrar-se estranya i, fins i tot, l'havia arribat a mentir. Però la manca de sinceritat era una qüestió que s'arrossegava de feia 16 anys ja que l'acusat va relatar com després que la seva muller marxés uns dies a Bèlgica, va trobar un mòbil des d'on havia trucat al Marroc i, contactant amb el número que havia quedat registrat com a trucada sortint, va comunicar-se amb un home que el va advertir que la seva dona era coneguda per ell i altres varons del mercat.

Davant d'aquesta situació, l'acusat va considerar que el seu matrimoni "era una estafa" i no va ajudar-hi el fet que la seva dona l'abandonés per marxar a viure a casa de la professora d'un dels seus cinc fills. I és que en saber-se enganyat, el processat indica que va perdre el control de si mateix, cosa que el va deprimir de tal manera que passat un temps va haver de ser ingressat d'urgència per un atac d'ansietat derivat de l'ofuscació que el negitejava des que va saber de la deslleialtat de la seva dona. Va afegir que ella, en tornar de Bèlgica, va assegurar-li que marxaria a viure amb l'home amb qui va parlar per telèfon.

El Hassan el Aboussi va indicar a la sala que estava disposat a perdonar l'engany de qui va ser la seva muller si li donava explicacions al respecte o, fins i tot, era capaç de marxar de casa perquè ella po?gués quedar-s'hi amb els fills, però la víctima hauria optat per separar-se. Per això, el dia dels fets ell duia una bossa de plàstic amb una ampolla plena de raticidia i un ganivet de cuina que volia exhibir per aconseguir intimidar la seva exdona amb la intenció d'obtenir respostes a les infidelitats. En comptes d'això, ella l'hauria començat a empè?nyer a l'alçada del carrer Doctor Castany i ell la va matar a ganivetades. Acte seguit, va alertar la policia del succés.

El raticida el portava per suicidar-se i si bé assegura que en va beure, esmenta que no li va fer cap tipus d'efecte, ni tan sols les cremades habituals dels càustics.

Respecte de les tres cartes que va escriure abans d'acabar amb la vida de la víctima, indica que feien referència a la seva persona i no a la mare dels seus fills, negant d'aquesta manera que la mort de la dona tingués un caràcter premeditat. Durant la pràctica de la prova oral, i a preguntes del seu lletrat, va especificar que tenia intenció de suïcidar-se al bosc ja que estava molt afectat per la deslleialtat conjugal i la manca d'explicacions.