El moviment dels «indignats» de Girona ha emès un comunicat al seu bloc on deixa clar que es desvincula de Democracia Real Ya. Des de l'Acampada de Girona (ja dissolta físicament) asseguren que no tenen res en contra d'aquesta organització i que anar dividits és negatiu però consideren que hi ha diversos elements que els distancien. Si més no, per exemple, en la pròpia organització.

El moviment d'indignats gironins exposa que Democracia Real Ya és una organització «de naturalesa no horitzontal amb una presa de decisions centralitzada i jeràrquica que debat i pren les decisions exclusivament des de la xarxa». En canvi, recorden que els gironins van optar des del primer dia perquè «les persones participin a títol individual, representant-se a si mateixes i no com a part de cap organització».

Aquesta desvinculació es va fer palesa en la darrera gran manifestació celebrada a Girona, el 19 de juny com va succeir també en moltes altres ciutats de l'Estat. Van participar-hi més de 3.000 persones i cap al final del trajecte va haver-hi confusió a l'hora de seguir una ruta ja que la capçalera es va dividir en dos. Aquest fet es va produir perquè des de Democracia Real Ya es pretenia seguir un recorregut «oficial» i que és el que s'havia fet públic per fer-lo legal. En canvi, des de l'Acampada Girona s'havia decidit no anunciar-la, ni fer-la legal per evitar que cap persona hagués de demanar-la a les institucions i per tant pogués aparèixer com a «cara visible» del moviment.

Aquesta confusió és precisament la que ha portat els «indignats» gironins a fer un comunicat per clarificar què va passar.

El moviment sorgit de l'Acampada de Girona considera que Democracia Real Ya «ha intentat persistentment condicionar les assemblees amb decisions prèvies i llunyanes, amb el pretext de ser representatives no acabem d'entendre encara de què ni de qui».