La filla va contradir totes les explicacions del pare i pràcticament va desmuntar la seva defensa. Si El Hassan el Aboussi atribuïa l'apunyalament de la seva dona a l'ofuscació per una infidelitat, la jove -de 21 anys- ho va vincular a un acte premeditat i conscient que obeïa més al caràcter controlador del seu progenitor envers la seva muller que no pas a una deslleialtat conjugal de la qual ella no en sabia res.

L'únic punt coincident de les versions es referia a l'episodi en què la víctima va marxar de casa una tarda per anar a trucar a un locutori. On l'acusat referenciava que la seva dona estava en contacte telefònic amb un amant, la filla explicitava que la mare havia sortit per trucar al seu fill aprofitant que El Hassan el Aboussi estava treballant. I és que a aquest no li feia gràcia que la seva dona es socialitzés ?gai?re i no havia dubtat en recriminar-li que utilitzés pantalons texans ajustats i jerseis que ell considerava massa curts per anar al mercat. Tampoc no s'estava de seguir-la als cursos de normalització lingüística als quals la víctima assistia per aprendre l'idioma.

Ella mai no ho va veure, però segons assegura que li va transmetre la seva mare, El Hassan el Aboussi l'amenaçava freqüentment i per això va decidir separar-se'n. Davant d'aquesta situació, que es va materialitzar després que la víctima hagués tornat de Bèlgica, on va anar a visitar els seus familiars, l'acusat hauria començat a proferir un seguit d'amenaçes de mort contra la seva parella sense que ningú les prengués seriosament. El divendres abans de l'assassinat -aquest es va produir el dilluns 31 de maig de 2010- l'imputat hauria encarregat a la seva filla que es cuidés dels seus germans perquè tant ell com la seva mare "ja havien fet la seva vida" i si no hi havia esperança per a la reconciliació l'havia d'"eliminar de la faç de la terra".

Uns dies abans havia vist entrar el pare amb una capsa que va amagar al lavabo i en preguntar-li si es tractava de mata-rates explica que li va etzibar "El mata-rates no serveix per matar la teva mare".

En el transcurs de la vista, la jove indica que en tractar de denunciar els maltractaments que la seva mare patia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, un advocat els va recomanar que evitessin interposar una denúncia perquè no tenien testimonis per corrobar les seves versions.

L'ancoratge de la defensa

La defensa, representada pel lletrat Samuel García-Quintas, va jugar bé la seva basa en arrencar de la boca de la filla, que exerceix l'acusació particular, que està enfadada amb el seu pare a raó del tràgic succés. La transcendència d'aquesta declaració té un caire purament tècnic que obligarà el lletrat a ser gràfic en la seva explicació al tribunal popular per tal que entengui que el malestar de la filla podria haver viciat parcialment el seu testimoni.

El Hassan el Aboussi s'enfronta a 23 anys de presó per un delicte d'assassinat, violència física i psíquica i amenaces i el fiscal li reclama 450.000 euros en concepte de responsabilitat civil per indemnitzar els fills que ha deixat orfes.