L'entitat Mou-te en Bici veu amb bons ulls el carril bici que l'Ajuntament de Girona ha creat al Passeig Canalejas. La plataforma cívica per l'ús de la bicicleta i per la mobilitat sostenible de Girona admet en el darrer número del seu butlletí que sovint critica el consistori gironí per algunes decisions que pren però que amb aquesta actuació mereix una felicitació.

El carril permet anar des del Passeig de la Copa fins a la plaça Independència i es va crear juntament amb una sèrie de canvis en els aparcaments a la zona després de fer obres de reurbanització a la Plaça Independència i fer alguns canvis en la mobilitat d'aquesta àrea. El Passeig Canalejas ha guanyat ara moltes places d'estacionament per a motocicletes i ciclomotors. Són les places que antigament envoltaven la plaça Independència.

El carril bici situat al Passeig Canalejas s'ha ubicat precisament entre aquesta filera de places d'aparcament destinades a motocicletes i la vorera, a la banda de la sala de teatre la Planeta. En aquest cas, les motos aparcades serveixen com a possible protecció quan passa un vehicle. En el tram final del carril bici, els cotxes venen de cara, una bona manera per al ciclista de preveure qualsevol possible canvi sobtat de la direcció del vehicle i poder canviar el rumb.