L'antic encarregat del torn de tardes del bar Núria, Joan Antoni Cano Mesa, que va apunyalar el seu cap quan el va despatxar es va asseure ahir a la banqueta dels acusats. El motiu no era l'agressió sinó l'episodi que va comportar el seu acomiadament el 28 de juliol de 2008: un delicte d'apropiació indeguda i un altre de falsificació.

Tant el fiscal com l'acusació particular, que representa el lletrat David Tulsà, asseguren que des del 3 de juliol de 2007 i fins al 22 de juliol de 2008, l'imputat va apropiar-se de 25.945,08 euros de l'establiment falsificant factures. El mètode consistia en expedir als clients un tiquet amb el preu correcte de la seva consumició però, posteriorment, modificava la factura a l'ordinador del local marcant preus molt inferiors al preu normal de venda del producte. Ell es quedava la diferència entre el preu real i el preu modificat. Amb aquest sistema hauria arribat a cobrar tapes de seitons a deu cèntims i tapes de patates braves a vint-i-cinc cèntims, entre altres.

El processat nega qualsevol furt i durant el judici va desviar la culpa cap a la resta de treballadors en indicar que "la caixa és cega" i tothom hi tenia accés. No obstant, aquest fet va ser negat pel director de l'establiment i l'administrador del negoci que van especificar que tan sols dues persones disposaven del codi d'accés que permetia modificar el preu dels productes: l'acusat i el director del bar, qui va quedar exculpat en observar-se que durant el seu torn no es cometien les alteracions de preus.

La defensa de l'acusat, que exerceix l'advocat Carles Monguilod, va tractar de convèncer el tribunal que el seu client no podia ser condemnat d'acord amb les proves existents perquè es basaven en documents elaborats expressament per l'empresa i que, en alguns casos, eren fotocòpies. Ni tan sols es van presentar els tiquets com a evidència.