Albert Riera ha acceptat ser el futur gerent de l'Ajuntament de Girona. Riera tenia sobre la taula la proposta de Carles Puigdemont des de feia dies i, finalment, ha respost afirmativament al desig del futur alcalde. La gerència de Riera requerirà una dedicació exclusiva a l'Ajuntament i, per aquest motiu, haurà de demanar una excedència a l'institut Carles Rahola de Girona, on fins ara ha estat exercint de professor.

Puigdemont tenia clar que volia un gerent a l'Ajuntament i que havia de ser una persona de confiança i que conegués el treball de CiU aquests darrers quatre anys. Riera complia els dos requisits. L'alcaldable convergent l'havia col·locat com a número dos a les eleccions municipals del 2007 i aquests quatre anys havien estat un bon complement com a caps visibles del principal grup de l'oposició i mantenien una excel·lent compenetració com a representants de CDC i d'Unió.

Però les disputes internes a Unió a l'hora de decidir els noms de la llista de CiU

en aquests darrers comicis van provocar que Riera fos relegat. Fins al punt que va abandonar la militància de la formació democristiana. Però Puigdemont mantenia les bones relacions i la confiança amb Albert Riera i tenia pensat, des d'abans de guanyar les eleccions, oferir-li la gerència de l'Ajuntament de Girona. Ahir el mateix Carles Puigdemont va admetre que Riera ja li ha comunicat que accepta ser el gerent.

Riera haurà de tirar endavant un càrrec fins ara inexistent a Girona i que CiU està implantant als ajuntaments que ara governa. Com a gerent s'haurà d'encarregar de supervisar diàriament el treball de les diferents àrees de govern i de millorar la coordinació entre les diferents àrees.

Aquest serà l'únic càrrec de confiança nou que crearà el govern de Carles Puigdemont. Tampoc hi haurà cap més gerent. Sí que hi haurà algunes substitucions en els caps d'àrea. Per exemple, un altre dels puntals de Puigdemont en els seus quatre anys a l'oposició ha estat Quim Oliva. Oliva ha seguit tots els temes d'Urbanisme i ha marcat estretament Joan Pluma fins que aquest ha deixat l'Ajuntament per anar-se'n a Patrimoni de la Generalitat.

Malgrat la sorpresa inicial per no formar part de la llista de Puigdemont, Oliva es va oferir a treballar igualment pel grup municipal. La recompensa, però, no serà com a assessor sinó que se'l nomenarà cap de l'àrea d'Urbanisme, en substitució d'Anna Barceló. No serà l'únic canvi però sí l'únic confirmat. Per altres càrrecs encara s'està estudiant quina persona s'escull.

A més a més, el futur alcalde de Girona preveu també comptar amb alguns càrrecs ja creats però que estaven buits. És el cas del cap de gabinet d'alcaldia. Puigdemont també tenia clar des de fa temps un nom: Francesc López. Aquest ja ha acceptat. López va ser cap de gabinet de la Diputació de 1983 a 1997 amb Salvador Carrera i gerent del Patronat de Turisme Girona Costa Brava-Girona, durant més de quinze anys, en govern de CiU. Posteriorment va ser el comissari del centenari de la Costa Brava.