Una gran columna de fum va alertar molts gironins que s'estava cremant una zona de boscos a tocar del cementiri. El foc va començar a cremar a un quart i cinc de vuit de la tarda i va obligar els Bombers a desplaçar fins a vint dotacions, de les quals quinze eren terrestres i cinc, aèrees. A la zona també s'hi van desplaçar unitats policials. Mitja hora després el foc ja va entrar en fase de control.

Els primers càlculs indicaven que s'havien cremat unes tres hectàrees de matolls i algun arbre a prop del barri de la Font de la Pólvora. Preventivament es van desallotjar unes 35 persones dels seus habitatges del sector Est, tot i que poca estona després ja se'ls va deixar tornar a entrar a les seves cases.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, es va desplaçar fins al lloc de l'incendi, acompanyat d'altres membres del govern molt a prop del Pirulí, per tal de conèixer de primera mà l'evolució de l'incendi.

És el segon foc en pocs dies que es declara al sector Est de la ciutat. El 30 de juny es van cremar 1,6 hectàrees de rostolls. L'extinció del foc va necessitar dos helicòpters i deu dotacions de bombers. El foc, que va apropar-se a la N-II, va obligar a donar pas alternatiu en aquesta via.