L'únic plànol complet i editat per l'Ajuntament és del 2002. Fa 9 anys! No només el turista; sobretot el ciutadà de Girona s'hi troba estrany: encara hi ha plaça de Toros; no hi ha carrer per anar del campus de Montilivi al Parc Tecnològic; el Parc Central és encara una meravella; no hi ha frontissa del Güell, des del passeig d'Olot a la plaça de Salt; tampoc no hi és la de Santa Eugènia; no existeix la urbanització del carrer Montnegre cap a Salt; la zona de Fontajau és a mig fer..., entre moltes altres mancances i errades.

Es pot trobar també un plànol-guia en 6 llengües (català, castellà, francès, anglès, italià i alemany), actualitzat (juny 2011), que només refereix, això sí, la part vella, l'eixample fins a Sant Narcís i el parc del Migdia i el barri de la Devesa. Ni rastre de Santa Eugènia, el Pont Major, Sant Daniel, Santa Eugènia, mig Palau, mig Montilivi, Taialà, Fontajau, Vila-roja... És un plànol turístic..., amb errades, faltaria més. S'hi han menjat la plaça Hospital; la Delegació del Govern ha de ser subdelegació i a l'altra banda de la Gran Via, per exemple.

El plànol de "Girona Centre Eix Comercial" (anys 2010 i 2011) no sap que la frontissa del Güell ja està acabada, que el CAP de can Gibert no és a tocar Montnegre sinó Sant Sebastià, que a can Gibert hi ha una piscina fabulosa... De 2010 a 2011 han desaparegut finalment la plaça de braus i l'hípica i hi ha aparegut l'Auditori.

Per acabar, el plànol de Viñals Publicitat (2009-2010-2011), que curiosament i una mica tristament, no està orientat al nord. Entre d'altres coses, desconeix que el carrer Enric Marquès "ja" connecta amb la Frontissa i que a can Gibert hi ha un CAP; que on diu "tennis de la Devesa" hi ha una pista de gossos... I sobretot, que el pont que ha d'unir el darrere del Trueta amb el Pont Major no està fet, encara que l'hi dibuixin des del plànol del 2009!

Tots els plànols anteriors són gratuïts. També es poden gastar 10 euros en la Guia+Mapa de Girona, de Triangle Postals, de 2007. Els agradarà veure-hi l'hípica, l'Estadi de Mart (GEiEG), l'Hospital de Santa Caterina... La ciutat s'acaba cap al sud al carrer Lorenzana. Au! Segurament, la solució passa perquè tothom qui editi una publicació que contingui un mapa de Girona ho faci havent obtingut el permís de l'Ajuntament (de l'UMAT) que n'haurà supervisat la validesa i que vetllarà perquè estigui perfectament al dia. Em penso que ja hem fet prou el pena fins ara.