La ciutat de Girona acollirà a l'agost el segon Forum International de l'European Youth Parliament España (EYPE) que reunirà uns 150 joves. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), acompanyat de la regidora de Joventut, Roser Urra, van rebre ahir al matí la delegació gironina que s'encarrega de l'organització d'aquest esdeveniment.

Els joves van presentar el projecte i els actes que preveuen realitzar, al mateix temps que va demanar la col·laboració de l'ajuntament de Girona. L'alcalde, Carles Puigdemont, es va comprometre a donar tot el suport institucional i organitzatiu d'aquesta interessant trobada que, al llarg de nou dies intensos, incorpora debats sobre assumptes actuals de temàtica variada que tenen especial incidència en el continent europeu.

Generar cohesió

L'European Youth Parliament s'organitza desenvolupant tota una sèrie d'activitats variades com són el teambuilding -exercicis per generar confiança i cohesió- el treball en comitè, l'assemblea general, l'Eurovillage, l'Euroconcert i l'Europa a Girona: Country presentations.

Fundat l'any 1987, l'European Youth Parliament (EYP) és una organització enfocada als joves d'arreu d'Europa que promou una dimensió europea dins l'educació i dóna l'oportunitat a estudiants d'entre 16 i 22 anys de participar en una experiència pràctica.