Hi ha coses que només poden passar a l'estiu... Fa un any o dos, el periodista Albert Soler va fer una crítica del Festival de Cap Roig i la va intitular "Cap Jove". La seva tesi era que per participar-hi s'havia de tenir una edat considerable. Deixant a part uns quants joves, que també n'hi ha, l'elenc de iaios d'enguany és espectacular: Sting i Anna Belén, 60 anys; Roger Hodgson, 61; Josep Carreras, 65; el conjunt Chicago, edats entre 63 i 71 anys; Julio Iglesias, 68; Raphael, 68; Tom Jones, 71; El Duo Dinámico, 74 i 75 anys; B.B. King, 86!

Dirà el que voldrà l'Ajuntament de Lloret i es ficaran amb els diaris que diuen que els donen mala premsa, però Déu n'hi do amb el mes d'estiu que duen a la vila de la Selva: "Mor apunyalat un jove de 15 anys a Lloret de Mar" (17 de juliol); "S'endú el cotxe del dipòsit de Lloret amenaçant el policia amb una arma" (9 de juliol); "Una turista menor d'edat mor a Lloret" (6 de juliol); "Dos detinguts a Lloret per haver obligat una dona a prostituir-se" (5 de juliol); "Un jove alemany cau d'un balcó a Lloret i es fractura el crani" (30 de juny)... I així, cada estiu.

Els autobusos urbans de Girona minven. Com cada estiu. És un fet lamentable. A finals d'aquest mes, les freqüències passaran de quart a mitja hora, i de mitja hora a hora, i anar marxant. L'excusa tradicional usada és vergonyosa: hi ha menys gent, doncs reduïm-ne la freqüència. És una vergonya perquè tot i que és veritat que a la ciutat hi ha menys gent, els qui cada dia agafen el bus justament no se'n van pas gaire de vacances. La impressió de cada estiu és que d'aquesta manera tan peregrina els passatgers paguen les vacances dels conductors.

Les coses d'estiu són aquestes i són també els cotxes carregats fins al capdamunt amb les baques cobertes de paquets embolicats amb bosses d'escombraries blaves o negres; i són els festivals a tort i dret a preus astronòmics; són els focs d'on la ciutat perd el nom; i les granotes del pont de pedra; i la festa de Sant Jaume, que sort que aquest any cau en dilluns.