El departament d'Ensenyament recomana a les escoles que tenen problemes per encabir tots els alumnes en el menjador que limitin el nombre d'inscripcions. Ensenyament, però, no indica quina és la fórmula i deixa la decisió en mans del Consell Escolar de cada centre. El departament també suggereix que per aprofitar al màxim el temps perquè dinin tots els nens, els del primer torn haurien d'acabar les classes uns minuts abans.

Ensenyament ha decidit que totes les escoles de Girona ciutat que no van arribar a un consens sobre l'horari el curs que ve acabaran a dos quarts de cinc de la tarda en lloc de les cinc, com es feia fins ara. Això obliga a retallar mitja hora el temps de menjador i fa impossible tenir tres torns a les escoles on la demanda ho fa necessari. El director del serveis territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, ha enviat una carta a les Associacions de Pares d'Alumnes (AMPA) que li van demanar mantenir l'horari de l'any passat. En l'escrit, segons va informar Ràdio Girona, els dóna un seguit d'orientacions per organitzar el servei de menjador. Entre elles suggereix que els alumnes del primer torn surtin de classe uns minuts abans per tenir temps de rentar-se les mans i ser al menjador el màxim de puntuals. També els recorda que poden limitar el nombre d'usuaris del menjador d'acord amb la seva capacitat i que, per tant, poden dir a les famílies que no accepten els seus fills al menjador escolar. Albert Bayot no fixa per escrit els criteris que ho haurien de regular i ho deixa a les mans de cada Consell Escolar.

La vicepresidenta de l'Associació de Pares de l'Escola Marta Mata, Hirma Filter, va assegurar que no diran a ningú que es quedi fora del menjador.

Els pares i mares dels alumnes del CEIP Marta Mata de Girona veuen amb neguit l'eliminació de la sisena hora. Una de les conseqüències és que l'horari del menjador s'ha retallat mitja hora i consideren que els tots els alumnes no tindran prou temps per menjar ja que s'ha de fer per torns i el nou horari no permetrà fer-ne tres, com fins ara.

El Consell Escolar del centre va debatre fa dies com repartir els horaris. L'hora de dinar que abans era d'una a tres del migdia per al curs vinent serà de dos quarts de dues a tres de la tarda.

Fins ara, el dinar es distribuïa en tres torns d'una hora cadascun (el primer per als alumnes d'infantil) per donar cabuda als 340 nens apuntats. Ara aquests tres torns haurien de reduir-se un quart d'hora cadascun i l'AMPA no hi està d'acord ja que considera que els nens no tindran temps per dinar sense pressa cada dia.