L'Ajuntament de Girona vol posar fi a les reiterades molèsties que un local d'oci nocturn estava provocant a l'entorn del Parc de Migdia. La discoteca Majinai, a a la cruïlla de la carretera Barcelona amb el carrer Pau Vila i Dinarès, haurà de tancar a la una de la matinada.

El local ha viscut diverses etapes amb més o menys fortuna entre el jovent gironí. En l'actualitat està adreçat principalment a la salsa i el seu públic és majoritàriament d'origen llatí. L'establiment obria les nits de divendres i dissabte fins a les cinc de la matinada.

La discoteca -que es va fer popular com a Music Hall- va canviar d'estil per dedicar-se al house i la "pachanga llatina". La seva construcció en una casa antiga permet també un espai ampli de terrassa. La seva ubicació, molt pròxima als habitatges del barri de Sant Pau, ha provocat reiteradament queixes dels residents de la zona a l'administració local. El llistat de queixes superava el centenar. Tanmateix, fins ara no l'Ajuntament no havia pres cap decisió.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), ha fet servir un decret de 2007 que atribueix al màxim representant municipal la capacitat de reduir els horaris dels locals d'oci nocturn en cas de conflicte amb els veïns. La decisió de l'Ajuntament permetrà que el negoci continuï obert dins d'un nou horari menys perjudicial per als residents. Per aquest motiu, la policia local va comunicar dimarts a les 12 de la nit que a partir d'ara hauran de tancar a la una de la matinada.

L'Ajuntament considera que es tracta d'una "forma de donar sortida a les demandes legítimes dels veïns alhora que es permet el desenvolupament d'una activitat d'oci nocturn també legítima", va indicar la tinent d'alcalde de Promoció i Ocupació, Marta Madrenas. A més, el consistori s'ha compromès a trobar una solució més adient tant per als propietaris del local com per als veïns que permeti acabar amb els problemes de manera definitiva.