El cap de llista de Plataforma per Catalunya (PxC) a Salt, Carles Bonet, i la número 3, Joana Martínez, han abandonat aquest dimarts el partit per "raons ètiques de consciència i moral", tot i que passaran a formar part del grup mixt sense estar adscrits a cap altre partit, ha explicat qui era portaveu al consistori després de presentar la seva renúncia formal.

Martínez va anunciar la setmana passada la seva intenció de denunciar el partit i el seu màxim dirigent, Josep Anglada, per danys i perjudicis, ja que la va obligar a dimitir després d'exigir-li els papers de la seva parella del Camerun per comprovar si residia legalment a Espanya.

Tant Bonet com Martínez han negat ofertes per part d'altres partits del grup municipal, i han argumentat que es queden en el grup mixt per continuar la seva missió de treballar per al municipi i evitar l'entrada de dos regidors que, segons diuen, són "molt radicals".

Bonet, veí de Salt i de 41 anys, ha explicat que inicialment el discurs de PxC el va enganxar i el va convèncer: "Sobretot vam entrar perquè ens semblava que el que deien no era cap mentida, les seves propostes estaven bé i es volia treballar per la convivència i ajudar totes les persones autòctones que es troben discriminades".

Ara el partit es quedarà amb un regidor, dels tres que ostentava, després que en les últimes eleccions municipals la formació estigués a punt d'aconseguir un quart edil.

El fins ara regidor i portaveu de Plataforma per Catalunya (PxC) a Salt va anunciar aquesta decisió dissabte perquè es troba "decebut amb els dirigents del partit i no comparteix els seus ideals".