Una sessió plenària municipal de Girona llarga i feixuga on les quatre forces de l'oposició van aprofitar l'escassetat d'un ordre del dia ordinari escàs per presentar una desena de mocions de tota mena, va servir perquè l'Ajuntament es posicionés en contra de la Generalitat en el tema del Pirmi (Renda Mínima d'Inserció, on es paguen uns 420 euros a les persones amb greus problemes econòmics o socials). La moció l'havien presentat els grups municipals d'ICV-EUiA i el PSC i va obtenir el suport de la CUP i l'abstenció del PP i de CiU i denuncia que l'acció del Govern català pretén retallar els recursos destinats a la lluita contra la pobresa. No obstant això, com comença a ser habitual, es van separar alguns punts de la moció per votar-les per separat.

Joan Olòriz (ICV-EUiA) va lamentar el silenci de l'Ajuntament en tota la problemàtica que el Govern català havia generat amb el sistema de comunicació i pagament del Pirmi. Pia Bosch (PSC) va criticar que la Generalitat hagués posat en dubte les persones més vulnerables. Ambdós van demanar dades sobre com havia repecutit en l'Ajuntament aquesta decisió del govern català.

La moció va tenir el suport també de la CUP, Anna Pujolàs va posar èmfasi en la criminalització que s'havia fet de les persones més vulnerables. Mentrestant, la portaveu del PP, Concepció Veray, va destacar que ni el tripartit havia gestionat bé aquesta renda mínima ni ara ho havia fet CIU i va afirmar que calia un model nou. El portaveu de CiU, Carles Ribas, va ressaltar que no s'havia deixat ningú sense ajut i que s'havia auxiliat 102 famílies en temes d'allotjament i menjar per mitjà de bestretes. L'import ha estat d'uns 30.000 euros, disponibles al fons de contingència.

Finalment, després de discutir si es votava punt per punt o si es canviava la redació d'algun altre punt, se'n va votar un per separat, que es va aprovar per unanimitat: Demanar al Govern que estableixi mesures compensatòries pels recursos avançats l'Ajuntament.

La resta de la moció, amb el suport dels grups ponents (PSC i ICV) i de la CUP i l'abstenció de PSC i CIU, reivindica la necessitat d'una major coordinació i comunicació entre administracions i amb les entitats, demana a Benestar més recursos per reforçar els Serveis Socials Bàsics, manifesta el suport al procés de reforma de la Renda Mínima d'Inserció, rebutja les decisions preses per la Generalitat en relació amb el Pirmi, ja que menysté el món local, denuncia que el procés unilateral pretén retallar els recursos destinats a la lluita contra la pobresa i l'exclusió social i demana al govern que pagui urgentment aquells que encara no han cobrat.