Matí de rebombori al col·legi Les Alzines de Girona. Més de la meitat de les alumnes de primer i segon de Batxillerat van haver de marxar de classe perquè no anaven vestides segons estableix la normativa del centre.

Era el primer dia de classe per la majoria, ja que dilluns només hi havien anat les noves alumnes. Poc després d'entrar a l'aula però, la directora del col·legi les va renyar perquè moltes no portaven roba "adequada". I va obligar-les a marxar de classe i tornar només quan vestissin tal com ho havien de fer. Una cinquantena de noies va haver de canviar-se de roba per tornar a entrar a l'aula o tornar a casa. Algunes van arribar-se fins al Decathlon per comprar-se un polo. Altres van aconseguir roba d'una germana o d'algunes amigues de cursos més petits. També algunes portaven un polo a la bossa d'esports. Algunes però, van haver de trucar als seus pares perquè els portessin la roba o per poder tornar a casa a buscar el que els faltava per complir la normativa. Des d'aquest any, les alumnes de Batxillerat de les Alzines també han de dur uniforme, com en els cursos anteriors, o portar pantalons llargs i un polo. Moltes però es van presentar amb pantalons curts, i samarretes de màniga curta o de tires.

Part de la culpa és dels pares

La directora del centre, Ester Latre es va mostrar molt crítica amb els pares: "Els principals culpables són els pares, perquè sabien com han d'anar vestides les seves filles des de fa mesos". També però es va mostrar contrariada amb l'actitud de les alumnes. Ella mateixa va explicar que després de fer la salutació pertinent i donar-los la benvinguda al nou curs, va dir a les noies que estava molt decebuda perquè moltes incomplien la normativa en la vestimenta. Ester Latre calcula que només un 40 % de les alumnes de batxillerat vestia de forma "adequada" a primera hora.

Latre, va assenyalar ahir en aquest diari que el mes de juliol es va enviar una explicació a totes les famílies explicant-los la nova normativa i els canvis a Batxillerat a l'hora de vestir mentre estiguessin a l'escola. En cas d'incompliment, s'advertia que no se'ls permetria entrar a classe. El canvi en el vestit s'havia aprovat en un claustre del col·legi, on hi ha representants dels professors, de les mares i els pares, i de l'equip directiu, entre altres.

Crítica de pares i alumnes

"Sabien que no anar a classe els suposava una falta d'assistència", va recordar la directora. La immensa majoria de noies va aconseguir tornar a l'escola. Les hores que van faltar a classe, les hauran de recuperar. Alguns pares van mostrar-se molestos per l'exigència de la mesura. No entenen que s'obligués les seves filles a trobar roba per poder entrar a l'aula en lloc d'advertir-los que si ho repetien se les enviaria a casa. Algunes alumnes també mostraven el seu rebuig a la mesura dictada des del centre.