Les empreses envasadores d'aigua s'han queixat a l'Ajuntament de Girona per la campanya que impulsa que els ciutadans beguin aigua de l'aixeta. L'associació que les aglutina ha enviat una carta on lamenta les accions que està duent a terme el consistori des de fa uns mesos per potenciar l'aigua de l'aixeta, que apunten que és més econòmica i ecològica. La campanya es titula "Tan clar com l'aigua".

En aquesta campanya, iniciada ja en l'anterior mandat, s'indica als gironins que l'aigua de l'aixeta permet un estalvi econòmic d'uns 660 euros l'any i estalvia l'ús d'envasos. De fet, la impulsen els tres Ajuntaments de la companyia d'aigües de Girona, Salt i Sarrià, i també des de la Generalitat de Catalunya (Agència Catalana de Residus i Departament de Territori i Sostenibilitat).

En la missiva de les empreses no hi ha cap amenaçava però si s'expressa el disgust per la iniciativa ja que consideren que perjudica els seus negocis. El regidor de Sostenibilitat, Jordi Fàbrega, ha explicat que l'ha sorprès per aquesta carta però ha assenyalat que no aturaran les accions previstes al llarg de les properes setmanes. L'equip de govern ja ha respost la missiva: "No anem contra ningú, només expliquem que l'empresa d'aigües, la tracta i la distribueix perquè tots els ciutadans i ciutadanes disposin d'aigua bona per beure i cuinar en els seus habitatges".

De fet, en les properes setmanes està previst fer diferents accions per seguir promovent l'aigua de la xarxa. Aquesta setmana, s'està organitzant un tast d'aigües al carrer. La setmana vinent, en dies concrets, als centres cívics, presentant la darrera factura d'aigua aes podrà recollir una gerra de vidre per a l'aigua. ?L'any 2010 l'1,1% dels residus a la ciutat van ser ampolles i ?garrafes d'aigua, amb un total de 476 tones. Les envasadores recorden que passen ?exhaustius controls de qualitat, s'ajusten a les necessitats de les dietes i tenen molt bon gust.