«A Catalunya, el món del cavall s'escriu a Girona». Així de satisfeta es mostrava la directora de Fira de Girona, Anna Albar, en la presentació de la 23a edició de l'Equus. El certamen celebra enguany el desè aniversari des del retorn a Girona amb més salut que mai i com a gran referència catalana després de la desaparició del saló del cavall que es feia a Barcelona.

L'Equus Girona se celebra del 30 de setembre al 2 d'octubre a Fira de Girona mantenint el caràcter comercial i ramader (amb uns 125 expositors d'alimentació, assegurances, carruatges, decoració, escoles d'equitació, material, roba o boxes), amb uns 520 cavalls presents i potenciarà la vessant esportiva amb noves proves amb ponis. En aquesta edició es podran tornar a veure al saló totes les disciplines eqüestres amb competicions i concursos oficials.

Totes les disciplines

En aquesta edició es podran tornar a veure al saló totes les disciplines eqüestres amb la celebració de competicions oficials d'alta escola, doma vaquera, horseball, salt d'obstacles -tant per a cavalls com per a ponis-, horsemanship, pole bending i concurs de carrusels. L'Equus serà l'escenari, entre altres, del campionat de Catalunya de doma vaquera i de l'Open Catalunya de Horseball. També hi haurà exhibicions i el concurs nacional de ferradors amb diferents demostracions. El preu de l'entrada a l'Equus és de nou euros i permet veure l'espectacle de tarda.

Novetat: Els «Poni Games»

La principal novetat d'aquesta edició serà la celebració dels "Jocs de ponis" (Poni Games), on nens i nenes a partir de deu anys fan diferents jocs d'agilitat, habilitat i velocitat amb els ponis. Aquests jocs inclouen, entre altres, el Gran National. Es tracta d'una cursa de velocitat on nens i ponis han d'afrontar diferents obstacles. "És una competició divertida i atractiva per al gran públic per veure les habilitats dels nens amb els ponis", segons va remarcar la directora de Fira de Girona, Anna Albar.

El saló també inclou el quart Congrés de l'Associació de veterinaris especialistes en èquids de Catalunya. En aquesta edició, el congrés, que es farà el 30 de setembre, i que se centrarà en "Els procediments quirúrgics al camp" i els assistents podran saber com portar a terme diferents tècniques quirúrgiques com una traqueotomia i un drenatge o una castració.