Primeres pistes de les Fires i Festes de Sant Narcís d'aquest any. El periodista Martí Anglada, conegut sobretot per seves corresponsalies a Brussel·les i Berlín, serà el pregoner de les Fires de Sant Narcís d'aquest any, segons va fer públic ahir l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que va recordar que Anglada és una persona "molt vinculada" a la ciutat, on va néixer fa 62 anys.

Martí Anglada, de la família de l'establiment de bicicletes gironí de Can Birulés de la Gran Via, serà qui donarà el tret de sortida a l'edició del 2011 de les Fires de Sant Narcís, que se celebraran del 28 d'octubre al 6 de novembre. Com sempre, a les vuit del vespre, des del balcó de l'Ajuntament. L'alcalde de Girona va reconèixer la "llarga trajectòria" d'aquest periodista prejubilat a principis d'any de la seva tasca de corresponsal de TV3 a Brussel·les i Berlín.

Canvis a les Fires del 2012

D'altra banda, Carles Puigdemont va recordar que des que han entrat al govern municipal no hi ha hagut temps per fer modificacions significatives per a les festes de Girona d'enguany, però ha avançat que el "gruix del canvi" serà per a les Fires del 2012. També en temes de seguretat esperen donar una resposta "consolidada i solvent" l'any vinent, tot i que per a aquest any l'alcalde ja ha demanat a la policia que intensifiqui el control durant els dies de festa. Durant el darrer mandat, diversos regidors de la formació nacionalista es van mostrar molt crítics amb el model de Fires.

Sobre si el context de retallades afectarà la qualitat de les Fires, Puigdemont va manifestar que "és obvi que hi haurà reajustaments", però que "en absolut" afectaran la qualitat de les festes. Ha posat com a exemple de proposta de "qualitat creativa molt excepcional" i que "no està renyida" amb un pressupost ajustat el cartell d'enguany, obra de l'artista nascut a Salt Joan Mateu, un dels "valors clars de l'art gironí amb més projecció internacional", tal com el va definir Puigdemont.

En paraules del mateix autor, el cartell és una interpretació "molt lliure" de la Catedral de Girona "com a emblema de la ciutat". Mateu va reflexionar que se'n poden fer "moltes lectures", des de la d'una Girona "moderna", passant per una de "renovada", o fins i tot la d'una ciutat "decadent". En el cartell apareix una rentadora, sobre la qual hi ha una gàbia d'ocell, i enfilada en aquesta, una au de color negre.

Puigdemont també va anticipar que amb aquesta obra es tanca un procés de designació de l'autor, ja que a partir de l'any vinent s'obrirà un concurs obert amb noves bases.