Segon tall de carreteres a la comarca de la Selva per rebutjar el tancament nocturn dels Centres d'Atenció Primària (CAP). El moviment 'Units pel CAP' que aplega les assemblees i entitats de moltes poblacions de la comarca, no descarta radicalitzar les protestes si no reben cap resposta favorable del Departament de Salut. Aquest dissabte han tallat carreteres durant intervals de cinc minuts al llarg del matí. A Hostalric, un centenar de contraris al tancament nocturn de les urgències han restringit la circulació a la rotonda d'accés a l'autopista AP-7 i han repartit informació entre els conductors. En el fulletó, alerten que el tancament de set CAP a la comarca posa "en risc" la salut de la població.

El primer tall de carreteres va ser a principis de setembre i el moviment 'Units pel CAP' ha tornat a barrar el pas a la circulació per protestar contra el tancament nocturn dels CAP i per reclamar una sanitat "de qualitat". El moviment aplega les assemblees i entitats de moltes poblacions de la Selva interior i, per això, els talls de carretera s'han fet de forma simultània a diversos punts.

En un d'ells, Hostalric, un centenar de veïns han tallat les quatre vies que conflueixen a la rotonda d'accés a l'autopista AP-7. Un dels portaveus dels opositor al tancament dels CAP, Nani Fauria, ha explicat que la intenció és complir una funció pedagògica i de sensibilització del conjunt de la població. Per aquest motiu, per evitar molèsties, al llarg de dues hores, han tallat la carretera cinc minuts per després tornar a obrir la circulació també durant cinc minuts.

Als conductors aturats els han repartit fulletons informatius de la situació sanitària a la comarca. Critiquen que tot i haver-se entrevistat amb el director dels serveis territorials de Salut a Girona, Josep Trias, la setmana passada encara no han rebut "cap resposta" i molt menys alguns resposta "satisfactòria". "L'única sortida per nosaltres és que tornin a obrir els CAP a les nits", ha afirmat Fauria.

En el fulletó que han repartit entre els conductors, denuncien que el Govern ha tancat set urgències mèdiques nocturnes, Hostalric, Sant Hilari, Arbúcies, Breda, Anglès, Sils i Vidreres, sense tenir en compte l'orografia del terreny ni les peculiaritats de cada població. Per això, Fauria critica que Salut no hagi respost a algunes peticions com que els pacients d'Hostalric vagin a Sant Celoni perquè ho tenen més a prop que Santa Coloma de Farners o que els de Sant Hilari puguin anar a Vic, amb millor connexió.

Fauria ha assegurat que continuaran amb les mobilitzacions i amb les ocupacions dels CAP fins que rebin alguna resposta positiva. A més, no ha descartat que optin per endurir les protestes si veuen que el Govern "no els fa cas".