L'Ajuntament de Girona ha iniciat els tràmits per a la recuperació del pont de Dimoni de Santa Eugènia, una reivindicació històrica del barri que, a més, va ser aprovada per unanimitat pel ple el 14 de setembre de 2010. Aquest dimarts s'han pogut visitar les 140 pedres recuperades d'aquest antic pont (treballades l'any 1357) i també s'ha presentat l'avantprojecte de reconstrucció del pont, fet per l'arquitecte Ramon Ripoll. Veïns, membres d'entitats i de l'ajuntament s'han trobat a l'edifici de les brigades municipals, a Mas Xirgu, on s'emmagatzemen les peces. L'alcalde, Carles Puigdemont, ha anunciat que per les Fires de l'any que ve ja estarà redactat el projecte executiu per reconstruir el pont.

A l'edifici de les brigades municipals de Mas Xirgu s'hi guarden les 140 pedres (treballades l'any 1357) que componien l'antic pont del Dimoni. Aquest matí s'han destapat totes i també se n'ha presentat una petita reconstrucció, per tal de donar el tret de sortida al procés de recuperació del reivindicat pont del Dimoni.

Un pont que l'alcalde, Carles Puigdemont, ha definit com a "lligam generacional i element de memòria però alhora també de cohesió". L'alcalde ha anunciat que la restauració del pont tindrà projecte executiu d'aquí a un any com a màxim. Avui s'ha començat a treballar, doncs, sobre una reivindicació molt antiga dels veïns del barri i de la ciutat.

A la mostra de les pedres recuperades hi eren presents l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont; la regidora del barri de Santa Eugènia, Marta Madrenas; el president de l'Associació de Veïns de Santa Eugènia, Ramon Macaya; els membres de la junta de l'Associació d'Amics de la UNESCO de Girona, Jordi Dalmau i Roser Balló; el col·laborador del butlletí informatiu eldimoni.com, Manel Mesquita; el professor de l'IES Santa Eugènia, Jordi Vilamitjana, i més tard s'hi ha incorporat el delineant i autor del retallable del pont del Dimoni, Jordi Pericot.