Uns 150 joves, familiars i responsables dels moviment del Bisbat van reunir-se ahir al vespre a la capella de Sant Narcís de la Basílica de Sant Feliu de Girona per assistir a la primera edició de la Vetlla de Pregària organitzada per la Pastoral de Joves. El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va presidir-la, juntament amb la participació del delegat de la Pastoral de Joves del Bisbat, Jordi Callejón; el rector de la basílica parroquial, Joan Baburés; i el diaca Joan Robé. La part musical de la Vetlla va anar a càrrec de la coral de la parròquia de Sant Jaume de Salt.

De fet, si tenim en compte el nombre d'assistents, la pregària va tenir una resposta notable i, fins i tot, hi havia assistents que van seguir-la drets en els laterals dins la capella, o asseguts en les cadires supletòries que han estat col·locades a propòsit de la missa solemne d'avui. Començada la pregària, continuaven arribant fidels.

Aquesta iniciativa està inspirada en la Vetlla de Montserrat, que, anualment, reuneix centenars de persones a la basílica la nit de pas a la festa de la Mare de Déu (del 26 al 27 d'abril). Bona part dels assistents eren joves que van participar, de l'11 al 15 d'agost passat, com a voluntaris per acollir els més de 6.000 joves que van fer estada a la diòcesi de Girona de camí a Madrid a fi de participar en la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ), que va presidir Benet XVI. Precisament, Callejón comentava, abans de l'inici de la pregària, que la JMJ va significar una sacsejada en la vida de moltes parròquies, i que això hauria de servir per dinamitzar-les.

La Vetlla va durar, aproximadament, una hora i, després, els joves cristians van tenir la possibilitat de sopar al Seminari. Vista la resposta en aquesta primera edició, la Pastoral de Joves té el propòsit de convocar-la cada any en la mateixa data com a vigília ("en espera de") del dia de Sant Narcís, patró de la ciutat i de la diòcesi de Girona. Jordi Callejón raonava que la intenció és convertir la Vetlla en una proposta per als joves cristians gironins en l'inici d'un període festiu que té, com a base, la veneració a un sant. Així, es cobreix un dèficit per als joves creients hores abans de la festa del patró.

Origen

La Vetlla de Sant Narcís té l'origen en la pregària del passat diumenge 14 d'agost que va emplenar la Catedral de nois i noies de diferents països abans de marxar per assistir a la JMJ. Segons ha explicat Callejón al programa diocesà Camí de Vida, veure la seu diocesana plena de joves va motivar la convocatòria d'un Vetlla per la vigília del patró. "Feia temps que anàvem pensant que no oferíem res per als joves de les parròquies durant Sant Narcís", argumentava.