El líder de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, va oferir encapçalar la llista de la formació al municipi de Girona a l'actual regidor del PP a Salt, Felip Gil. Anglada i Gil no hauria arribat a tancar l'acord i finalment, el PP el va imposar com candidat contra la voluntat dels militants del partit a Salt. En la negociació, també hauria assistit l'antiga representat de la plataforma Gent Per Salt Maria Cudinach, que finalment, també va anar en la llista del PP de Salt.

El periodista Xavier Rius Sant revela aquestes trobades en el seu llibre Xenofòbia a Catalunya. Segons Rius, les trobades es van produir a partir del maig de 2010, un any abans de les eleccions municipals. Segons relata l'autor, després de la crema de cotxes del 2010 i dels enfrontaments entre comunitats a Salt, un grup de satencs van demanar una reunió amb el regidor de Plataforma per Catalunya a Olot Moisès Font i amb el líder de la formació a Vic. La trobada es va produir l'11 de maig de 2010, en un dinar a Girona.

A Xenofòbia a Catalunya Xavier Rius analitza l'arribada de la immigració estrangera a Catalunya, la gestió de les diferents administracions, el sorgiment de veus i partits xenòfobs i els conflictes i polèmiques que es van produir a llocs com Vic, Badalona o Salt. La publicació inclou també fets recents com la renúncia, el passat setembre, de dos dels regidors de PxC a Salt.

El llibre explica com l'any 1992 a Girona, just acabat el segon procés de regularització del govern de Felipe González, el llavors governador civil Pere Navarro i el seu assessor Carles Navales van encarregar un estudi a les associacions i entitats d'immigrants o que treballen amb immigrants. En aquest estudi, es van recollir propostes per a la integració social dels nouvinguts amb l'objectiu d'evitar que, com passava a França, sorgissin veus que culpessin els immigrants de tots els mals i sacsejaven la xenofòbia amb finalitats electorals i polítiques. "Vista la situació actual, 20 anys després al mateix barri de Santa Eugènia o a Salt, no es van aplicar des de les administracions", segons destaca l'autor.