Quatre operaris van iniciar ahir els treballs de desmantellament controlat de l'interior de l'antic col·legi Pericot de Girona, situat a la part baixa del barri de Montilivi. Els treballs se centren en la selecció de tots els materials que es puguin separar per poder ser reciclats.

Els objectes es posen en diferents contenidors. Per exemple, les taules, cadires i els marcs de fusta de les portes s'apleguen en un mateix recipient. Tots els ferros es posen en un altre contenidor. També s'extreuen els cables elèctrics i tota mena d'objectes. Aquesta deconstrucció interior es va iniciar ahir a la planta baixa dels edificis de sis plantes i de mica en mica s'anirà pujant per seguir el mateix procés. S'espera que un cop acabin les vacances de Nadal i de Reis començarà a entrar la maquinària pesant que enderrocarà el vell equipament.

En paral·lel, també s'han iniciat diferents prospeccions arqueològiques. La tasca es fa per assegurar que no hi ha cap resta destacable sota terra. Aquests treballs es fan a la part de l'edifici ruinós on hi ha una esplanada de gespa, prop d'on s'ha de construir el futur nou CEIP Pericot. L'objectiu del director dels Serveis Territorials d'Educació a Girona, Albert Bayot, és que la nova escola estigui construïda per a l'inici del curs 2012-2013. És un compromís que va adquirir davant els representants de l'AMPA poc després d'assumir el càrrec ara fa uns cinc mesos.

Actualment, el centre és en barracons, al costat del CEIP Bosc de la Pabordia, a la zona de Palau, just a sobre del polígon comercial Mas Gri.

Amb la desaparició de l'edifici malalt es posarà punt i final a un immoble que durant diferents dècades va anar canviant d'ús tot i que sempre va ser educatiu, i que va haver-se d'abandonar en detectar que tenia aluminosi. Des d'aleshores, l'equipament progressivament s'ha anat degradant. La imatge externa ha anat deteriorant-se a mesura que anaven fent-se visible cada cop més pintades i que els vidres s'anaven trencant.

L' immoble es va construir amb diners de diverses entitats entre els anys 1967 i 1968, i està format per tres peces, dues de les quals, les més característiques, són dos gratacels de sis pisos. Inicialment va ser una residència-col·legi menor per a estudiants provincials de batxillerat, magisteri, peritatge mercantil i dels estudis de Filosofia i Lletres, entre altres. Amb el pas del temps, el col·legi menor va esdevenir Alberg de Joventut, Laboratoris de la Politècnica (1979-1984) i finalment va ser la seu de Turisme de la Universitat de Girona, fins al 1998.