El grup municipal del PSC de Salt defensarà una moció al proper ple per tal que s'insti a la Generalitat a modificar el reglament de la llei de comerç per tal de permetre que establiments com Ikea puguin instal·lar-se al municipi. El PSC considera que són "activitats necessàries" i que són "creadores de llocs de treball i de recursos".

A través d'un comunicat, els socialistes recorden que en l'anterior mandat ja es van establir diversos contactes amb els responsables d'Ikea "per tal de facilitar la instal·lació d'aquesta gran superfície del moble al nostre municipi, que es van veure frustrades per traves en el redactat de la nova llei de comerç". Ara mantenen "l'esperança posada en el fet que una modificació del reglament permetrien la instal·lació del motor econòmic que representa Ikea" que, a banda "de la creació directa de 400 llocs de treball, cal considerar les noves activitats que sorgirien a l'entorn d'aquesta i que podrien suposar fàcilment doblar aquesta xifra fins als 400 llocs de treball indirectes".

El rol de CiU a Salt

Tant Fornells com la mateixa Girona han mostrat la seva predisposició que Ikea s'instal·li al seu municipi i que la modificació del reglament així ho permeti. En canvi, el PSC considera que el govern de CiU de Salt "ha mostrat tebiesa i resignació en les reclamacions de la modificació del marc normatiu de la Generalitat, potser per evitar molestar un govern del mateix grup polític, CIU".