En una moció per demanar a la Generalitat canvis normatius per permetre la instal·lació de superfícies comercials de més de 2.500 metres quadrats a Salt i que feia referència a Ikea, la portaveu del PSC a Salt i exacaldessa, Iolanda Pineda, va indicar que quan governava al municipi, un dels responsables de la cadena sueca li havia admès que un solar entre Salt i Vilablareix era el més idoni per ubicar-s'hi, entre Barcelona i la frontera.

La moció va provocar una picabaralla entre Pineda i l'actual alcalde, Jaume Torramadé (CiU), sobre l'oportunitat de fer gestos de cara a la galeria per sortir als mitjans. Torramadé va lamentar que la líder del PSC no l'hagués informat de les converses amb l'empresa en els últims tres anys, i va demanar discreció als socialistes i treballar junts per aconseguir els objectius. A més, va assegurar que ell mateix ja havia enviat una carta al govern català, el 28 d'octubre, sol·licitant els canvis que la moció proposava. Mentrestant, Pineda va lamentar que el mateix alcalde demanés cooperació i estar units quan, sense comentar-ho, ja havia enviat la carta a la Generalitat.

El text del PSC no va prosperar ja que no va comptar amb el suport de cap altra força. CiU la va considerar oportunista i de cara a la galeria i va votar-hi en contra, com també el PP i PxC. Els dos edils no adscrits i IpS van defensar el comerç local i van decidir abstenir-se.

No a la independència

El ple de Salt també va tractar una moció per inscriure's a l'Associació de Municipis per la Independència. Només va obtenir el suport dels promotors (els dos regidors d'IpS), dos regidors de CiU (Josep Valentí i Robert Fàbregas) i els dos representants no adscrits. La resta d'edils de CiU i el PSC es van absenir. El PP i PxC van votar-hi en contra. Tot i tenir sis vots a favor i només dos en contra, la moció no va prosperar en ser necessària la majoria absoluta (un mínim d'onze vots), com va recordar la secretària.