Quatre vedells que transportaven cap a l'escorxador de Girona en un camió es van escapar ahir al matí i van provocar una important mobilització a la zona sud de Girona per poder atrapar-los. Les bèsties van arribar fins al camp de futbol de Can Gibert del Pla, en direcció a Salt, moment en què es va avisar la policia de la fugida dels animals.

Poc després, els policies i el llacer van poder acorralar un dels animals i el van fer entrar en un tancat que té la companyia elèctrica Fecsa-Endesa, al llindar amb Salt. Un altre dels animals va poder ser lligat, per treballadors de l'escorxador i voluntaris, a la zona de mercaderies de Renfe.

Pel que fa als altres dos remugants van fugir seguint una via del tren, sense funcionament, cap a Fornells de la Selva. De resultes de tot plegat es va requerir també els agents forestals i els Mossos d'Esquadra que van seguir la persecució dels dos animals que encara no havien estat atrapats. Finalment, cap a dos quarts de quatre de la tarda, l'operatiu desplegat va aconseguir encerclar els animals en un punt pràcticament sense sortida. Cadascun dels dos vedells es va acabar aturant en un costat de la via del tren d'alta velocitat, pràcticament en estat de repòs. Com que la zona corresponia en un punt on hi ha treballs per fer-hi passar el TAV, l'operació de captura no va provocar cap tall en el trànsit ferroviari, segons va informar ahir la Renfe.

Tot i tenir localitzades les dues bèsties, agafar-les no va ser senzill. En l'indret on estaven situades, no es podia fer res més que esporugir-les ja que no es podia accedir al punt exacte amb cap màquina per recollir-les en cas que els adormissin.

Animals estabornits

Al final, després de disparar un sedant a cada un dels dos vedells, es va dirigir els animals amb una corda cap a un punt on hi havia una sortida. Cap dels dos, però, no es van poder mantenir drets. Pràcticament després dels trets, els animals van caure a terra mig estabornits. Era impossible poder aixecar els vedells sense l'ús de maquinària. Una estona després, va aparèixer un camió de l'escorxador que va ser l'encarregat d'endur-se les dues bèsties. El camió va aparèixer cap a les sis de la tarda i va traslladar els vedells capturats a l'escorxador. Eren ja passades les sis de la tarda. Vuit hores més tard de la fugida.