Un comerciant del carrer del Carme de Girona ha navegat aquesta setmana per un tram del riu ?Onyar per demostrar que amb una mica d'imaginació es podria aprofitar l'aigua que hi passa, per poca que sigui, per fer-hi activitats d'oci. Metin Ersan, que acaba de renunciar a la presidència de l'Associació de Comerciants del barri en detectar que hi havia desunió, apunta que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) o l'Ajuntament de Girona amb una inversió no gaire elevada podria construir o generar un regulador del cabal de l'aigua (a la zona boscosa del principi del carrer del Carme). Amb aquest mecanisme, es podria decidir deixar anar més o menys aigua en funció de si hi hagués programada alguna activitat.

El comerciant considera que el riu està desaprofitat i que podria ser un revulsiu pels carrers que hi discorren en paral·lel i per a tota la ciutat en general. Explica que, a banda de servir per anar a passejar-hi el gos podria tenir altres múltiples usos. Una seria convertir-lo en un espai navegable.

Ersan va començar la seva aventura en una de les passarel·les que permeten creuar el riu, a l'alçada de la zona boscosa i va navegar uns 800 metres fins a la següent passarel·la, situada sota del pont de l'Areny. No va topar pràcticament amb cap dificultat que li impedís avançar. Aquests dies no baixa gaire aigua pel riu Onyar. No obstant això, aquest poc cabal ja és força més que durant algunes setmanes d'estiu, quan fins i tot es pot creuar fent un salt. Per això, considera que un regulador podria garantir que quan fos necessari baixés l'aigua que es considerés adient per poder-hi navegar. Fins i tot més d'una embarcació al mateix temps.

En el passat ja s'han fet demostracions similars. En algunes Fires de Sant Narcís s'havia arribat a fer alguna competició esportiva entre la plaça de Catalunya i el pont de Pedra. També s'hi han vist embarcacions en algunes celebracions de comiat de solter.

No és el primer cop que alguna veu planteja aprofitar el cabal del riu per fer-lo navegable. Solidaritat Catalana per la Independència va fer una proposta semblant durant la campanya de les darreres eleccions municipals. L'alcaldable Santi Niell apostava per convertir la confluència entre el Ter i l'Onyar en una zona lúdica navegable.